Gazete Vatan Logo

Üç kritik hedef

Zeytin Dalı Harekatı’nın 36’ncı gününde TSK ve ÖSO’nun etkisiz hale getirdiği terörist sayısı 1931’e yükseldi. Cinderes, Raco ve Tel Rifat’a düzenlenecek olan operasyonlar harekatın en kritik aşamasını oluşturacak

Üç kritik hedef

20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın 36’ncı gününde Afrin yolundaki en kritik engellerden biri olan Cinderes’teki terör mevzileri Türk helikopterleri tarafından gece saatlerinde bombalandı. Savaş uçakları ise Mabetli ve Şeran’daki hedefleri imha etti. Afrin’in doğusunda yer alan Tel Rıfat’tan YPG’li teröristler çekildi ve Beşar Esad güçleri ilçeye girdi. Maskah köyünün dün alınmasıyla Türk özel kuvvet askerleri ve ÖSO unsurları bir diğer kritik kasaba olan Raco’nun girişine dayandı.

JÖH ve PÖH

Zeytin Dalı Harekatı’nın belki de en kritik aşaması, rejim ile PKK’nın ortaklaşa denetiminde olan Tel Rifat’ın ele geçirilmesi, Halep-Afrin güzergâhının kontrol edilmesi olacak. TSK, burayı çevrelemeye ve baskılamaya başladı. Afrin şehir merkezi yolundaki en büyük iki engel Cinderes ve Raco kasabaları. Burada meskun mahal operasyonlarının ilk aşamasının yaşanması bekleniyor. Bölgeye sevk edilen Jandarma ve Polis Özel Harekat birlikleri de bu operasyonlarda başrolü oynayacak.

Patlayıcı timi

Haberin Devamı

Meskun mahal operasyonları için el yapımı patlayıcı ve mayınları imha ekibi de Afrin’e sevk edildi. Ekipte bombaları bulup etkisiz hale getirmek için kullanılan mobil robotlar da yer alıyor.

7 km. sonra sınır güvende

Sınırın tamamının terörden temizlenmesine kuzeyden 7, batıdan 7.8 kilometre kaldı. TSK ve ÖSO, Hatay’ın Hassa ilçesinin karşısına düşen 7 kilometrelik sınır hattını kurtarmak için Afrin’in kuzeyindeki operasyonlarını sürdürüyor. Diğer yandan Afrin’in batısında, Hatay’ın Akpınar köyünün karşısında kalan 7.8 kilometrelik hattın birleşmesi için de harekât devam ediyor.

782

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçaklar tarafından 782 terör örgütü hedefi imha edildi.