Gazete Vatan Logo

Bu illerde okullar tatil

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime yarın ara verilecek.

Bu illerde okullar tatil

Yarın sona erecek sömestr tatili bazı illerde 1 gün daha uzatıldı. Yoğun kar yağışının hakim olduğu il ve ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler:

Bayburt

Bayburt'taki okullarda eğitim, yarıyıl tatilinin ardından, kar yağışı nedeniyle bir gün gecikmeli başlayacak.

Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki okullarda yarın eğitim yapılmayacağını belirtti.

Öte yandan Çağlayan, tüm kurumlardaki engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağını kaydetti.

Kars

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars'ta ilk ve orta dereceli okullar yarın için tatil edildi. Valilik, dün gece başlayan ve yoğun devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle yarın il genelinde eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engellilerin de yine 1 gün izinli sayılacağını açıkladı.

Ağrı

Ağrı il merkezi ve ilçelerde tüm okullar pazartesi günü için tatil edildi.Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerimizde bütün okullar 8 Şubat 2016 Pazartesi günü, bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Erzincan

Erzincan'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerinde ikinci yarıyılın başlangıcı olan 8 Şubat Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildi. Refahiye İlçesinde ise sadece taşımalı eğitim tatil edildi

Sivas

Sivas'ın Gölova ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Gölova Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun 464 sayılı kararınca Pazartesi günü ilçemizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiştir" denildi.

Kar yağışı nedeniyle ayrıca engelli personele ve hamilelere bir gün idari izin verildi.

Muş

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarla yolu yağış nedeniyle kapalı olan köy okullarında eğitime ara verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Yarı yıl tatilinin ardından 8 Şubat günü yoğun kar nedeniyle belirtilen okullarda eğitime bir gün ara verildiğini aktaran Arslan, "Muş il merkezi ve ilçe merkezlerinde eğitime devam edilecek. Sadece il geneli yolu kapalı köy ve beldelerle taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir" dedi.

Ardahan ve Tunceli

Ardahan'ın Göle ve Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı dolayısıyla yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretime bir gün gecikmeli başlanacak.

Göle ve Ovacık kaymakamlıklarından yapılan açıklamaya göre, devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle her iki ilçe genelinde 8 Şubat Pazartesi tüm okullar tatil edildi.

Açıklamalarda ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile memurların aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.