Gazete Vatan Logo

Üç doktor ölümüne neden olmaktan yargılanıyor

Trombosit düşüklüğü teşhisiyle iki yıl önce acil servise giden Avukat Zehra Hüma Ozan’ı yerine uzun süre bekletip tedavi yapmadıkları iddiasıyla ilgili dava başladı

Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz hafta görülen davanın ilk duruşmasına sanık Prof. Dr. Mutlu A., Uzman Doktor Hicran Deniz D. ve Doktor Osman Neşet K. katıldı. Sanık doktor Mutlu A.,herhangi bir kusurunun olmadığını iddia etti. Dâhiliye uzmanı sanık Hicran Deniz D. ise, “Ben tanı koyma ile yetkili değilim. Tetkikleri yapmakla sorumluyum. Hastanın o gün servise yatışı yapıldı. Hastanın durumu stabildi. Bir gün sonra başka bir hastaneden yer ayarlandığının söylenmesi üzerine hastayı gönderdik. Herhangi bir kastım ve ihmalim yoktur. Beraatımı istiyorum” dedi. 13 Şubat 2013’te acile gelen hastanın kendisine yönlendirildiğini belirten sanık Doktor Osman Neşet K. da, “Testlerde trombositin düşük olduğunu belirledim.Bir hematolog tarafından muayene yapılması gerektiğini belirttim. Hastanede tam zamanlı hematolog olmadığı için hematoloji uzmanı Mahmut B.’yi aradım. Görüşmeyince Mutlu A. ile görüşerek kendisine yönlendirmeyi yaptım. Ben görevim gereği yapmam gereken tüm işlemi yerine getirdim” diye savunma yaptı.

Haberin Devamı

Plasma transferi yapılırken öldü

avukat Zehra Huma Ozan’ın avukat eşi Recep Uğur Ozan ise, her üç sanıktan da şikayetçi olduğunu belirtti. Mahkeme, ölen avukatın tedavisine ilişkin tüm evrak ve raporların hastaneden istenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Adli Tıp raporunda ise şüpheli doktorların uygulamalarının tıp kurallarına uygun olduğu ve kusurlarının bulunmadığı ifade edildi.