Gazete Vatan Logo

Üç boyutlu THY!

Türk Hava Yolları, filosundaki Boeing 737-800 tipi bir uçağını çalışanlarının fotoğraflarıyla süsledi

THY uçağını 17 bin çalışanın fotoğrafıyla süslediler...

Türk Hava Yolları, filosundaki Boeing 737-800 tipi bir uçağını, dünyanın 191 noktasında görev yapan çalışanlarının yaklaşık 17 bin vesikalık fotoğrafıyla süsledi.

Dünyada bir ilki başardıklarını belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, son yıllarda yakalanan başarının asıl sahibi olan çalışanlarına teşekkürün bir ifadesi olarak çok özel bir armağan hazırladıklarını söyledi.



Tescilli adı ‘Ünye’ olan Boeing 737-800 tipi uçağına 17 bin THY çalışanının fotoğrafının yapıştırılması üzerine bakım hangarında bu gün düzenlenen törene Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, THY Yönetim Kurumlu Başkanı Hamdi Topçu, THY eski Genel Müdürleri Yusuf Bolayırlı ve Atilla Çelebi, THY Genel Müdürü Temel Kotil, DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur ve çok sayıda THY çalışanı katıldı.

Uçağın tanıtımından önce yurt dışındaki 5 büroyla canlı bağlantı yapıldı ve davullarla bir gösteri düzenlendi. Daha sonra Hamdi Topçu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu projeyle, ’Globally Yours’ mottosunun Türk Hava Yolları ailesine ne ifade ettiğinin bir defa daha tüm dünyada vurgulanması, bu dev ailenin her bireyinin dünyanın farklı noktalarındaki tüm yolcularımızın hizmetinde olduğunun altının çizilmesi, Türk Hava Yolları’nın yakaladığı başarının, havacılık sektöründeki gücünün vurgulanması ve her şeyden önemlisi, omuz omuza, inançla çalışarak, bayrağımızı dünyanın dört bir yanına gururla taşıyan tüm Türk Hava Yolları çalışanlarına teşekkür edilmesi hedeflendi."

ÇALIŞANLARIN ADLARI GÖKYÜZÜNDE SÜZÜLECEK

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise kendisinden önce hizmetleri geçen herkese teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Proje kapsamında, öncelikle tüm Türk Hava Yolları çalışanlarını kapsayacak şekilde, yaklaşık 4 ay süren profesyonel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Fotoğraf çekiminin tamamlanmasıyla, uçak giydirme projesiyle ilgili tasarım çalışmalarına zaman kaybetmeden başlandı. Uzman tasarımcılardan oluşan bir ekip, öncelikle tüm fotoğrafları tek tek işleyerek, tasarıma uygun bir hale getirdi. Fotoğrafların zemininde, aynı zamanda Türk Hava Yolları uçaklarında, kabin içi tasarımda kullanılan, Türk Süsleme Sanatı’nın en belirgin örneklerinden Selçuklu motiflerinin kullanılmasına karar verildi. Fotoğraflar, bilgisayar ortamında uçak üzerine ince hesaplarla yerleştirilirken, bir taraftan Selçuklu motifleri de tasarımın zeminine yerleştirildi. Uçak üzerindeki düz alanlarda çalışanların vesikalık fotoğrafları kullanılırken, ’Globally Yours’ yazısının yer aldığı alanlarda, kürelerle verilen pozlar kullanıldı. Ayrıca yolcu giriş kapısının hemen sağ tarafında ’Globally Yours’un simgesi olan ’küre’ görselinin üzerinde mottonun açılımı olan ’Dünya Evimiz, Siz Misafirimizsiniz’ ifadesi Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor.

Başarımızın arkasındaki güç olan binlerce çalışanımızın fotoğrafları artık tek bir uçağın üzerinde, gökyüzünde süzülecek."

Bu arada THY yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, bu çalışmada 20 Teknik görevlinin çalıştığı ve yaklaşık bir hafta süren bu işlem sırasında TC-JHL kuyruk numaralı Boeing 737-800 tipi uçak üzerindeki 400 m2 alana fotoğraflar, havacılığa özel üretilmiş stickerlar kullanılarak kaplandığını belirttiler.

Yetkililer yeni uçağın, yurt içinde ve yurt dışında, 1 yıl süreyle birçok destinasyona uçacağını, bu özel projeyi milyonlarca kişiye tanıtacaklarını proje kapsamında, uçağın sefer düzenleyeceği havalimanlarında da özel etkinlikler düzenleneceğini açıkladılar.

Haberin Devamı