Gazete Vatan Logo

Üç boyutlu çekim

Panasonic şirketi, ilk kez üç boyutlu çekim yapan STD750 model video kameralarını tanıttı

Yeni model kameraya takılan 3D aksesuarı sayesinde üç boyutlu çekim yapılabilecek.

3 boyutlu görüntüleme teknolojileri ve uyumlu cihazlar son dönemin en popüler ürünleri arasında yer alıyor. Panasonic daha önce Full HD özelliğine sahip Viera markasıyla 3D yetenekli plazma panelini tanıtmıştı. 3 boyutlu ürünlerde dünya pazarında liderliği elinde bulunduran Panasonic, plazma modellerinin yanı sıra bu yılın başında yine düzenlenen bir fuarda DMP-BDT300 Blue-ray 3D Disk oynatıcı, LCD televizyonları, Lumix fotoğraf makineleri, dijital kameralar, ev ses ve görüntü sistemlerini tanıtmıştı.

Panasonic’in entegre Full HD 3D kamerası kullanıcıların evlerinde bile 3 boyutlu çekimi mümkün kılacak. 3D özelliğini taşıyan lensi ve bellek kartı bulunan STD750 modeli, lensi çıkarıldığında bile Full HD kalitesinde çekim yapıyor. Yeni kamera, kaydedilmiş içeriğe anında ve rastgele erişimle hızlı ve daha yüksek kayıt kapasitesi sunuyor.

Panasonic CEO’su Avrupa sorumlusu Laurent Abadie, Panasonic’in ürettiği çevre dostu ürünler sayesinde yılda 3.5 milyon ton emisyonun azalmasına yardımcı olacağını söyledi. Panasonic’in Avrupa’daki eğitim merkezlerinde hava kirliliğinin ne şekilde önlenmesi konusunda eğitim verdiklerini belirten Abadie, bu eğitim merkezlerinde bulunan çocukların Avrupa’da meydana gelen atıkların ne şekilde geri dönüşümü yapılacağı konusunda da eğitildiklerini dile getirdi. Yeni 3 boyutlu çekim yapan kamerayı da izleyicilere tanıtan Abadie, video kameranın dünyada bir ilk olduğunu ve ürünün Ekim ayından itibaren Avrupa’da satışa sunulacağını duyurdu.

Haberin Devamı