Gazete Vatan Logo

Üç ay sonra teslim oldu

Bağdat Caddesi’nde kontrolünü kaybettiği otomobiliyle üniversiteli çiçekçi Mehmet Emin’e çarpıp kaçan sürücü Murathan Ö. olaydan üç ay sonra dün avukatıyla savcılığa gelip teslim oldu

Üç ay sonra teslim oldu

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde otomobiliyle çarptığı çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olan sürücü Murathan Ö, dün teslim oldu, “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan tutuklandı.

Avukatıyla Anadolu Adalet Sarayı’na gelerek teslim olan şüpheli, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Orhan Biçicioğlu’na ifade verdi. Murathan Ö, ifadesinin alınmasının ardından “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan tutuklandı. Kadıköy’de 11 Temmuz’da meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan otomobil yol kenarında çiçek satan Mehmet Emin Kaya’ya (34) çarpmış, Kaya, ambulansla hastaneye götürülürken hayatını kaybetmişti. Sürücü Murathan Ö. ise 34 EDS 44 plakalı otomobiliyle kaçmıştı.

‘En ağır ceza verilmeli’

Mehmet Emin Kaya’nın İzmir Kemalpaşa ilçesinde Sosyal Bilgiler öğretmeni olan kardeşi Cengiz Kaya şunları söyledi, “Sevineyim mi yoksa üzüleyim mi bilmiyorum. ’O sürücü kaza günü alkollü müydü, yoksa uyuşturucu mu kullanmıştı?’ sorularının cevaplarını hiçbir zaman alamayacağız. Kazadan sonra eğer kaçmasaydı, ağabeyimin başında dursaydı, onu hastaneye götürseydi, ya da gidip teslim olsaydı, bugünkü gibi düşünmezdim. Ama şimdi en ağır cezayı alması için çabalayacağız” dedi.

Haberin Devamı