Gazete Vatan Logo

UberAir uçan taksi servisi için tarih verildi!

Uber’in şehir ulaşımı için sıradaki planı elektrikli uçan taksiler. Yeni uçan otomobil konseptlerini tanıtan şirket, 2023 yılında UberAir uçan taksi servisini başlatmayı planlıyor

UberAir uçan taksi servisi için tarih verildi!

Yarının ulaşımını hayal etmeye çalışan Uber, ikincisini düzenlediği Elevate Summit’te gelecek araç filosunda yer alacak uçan otomobiller için bir kılavuz tasarım sergiledi.

eCRM-003 kod adlı dikey iniş ve kalkış yapabilen bu araç, şirketin 2023 yılında başlatmayı planladığı UberAir uçan taksi servisinde yer alacak araçlar için bir kılavuz tasarım olma özelliği taşıyor.

Gücünü elektrik motorlarından alan dört çift birlikte hareket eden pervane, uçan otomobilin 1.000 ile 2.000 feet arası yükseklikte seyahat edebilmesine olanak tanıyacak. Tek bir büyük pervane yerine elektrikli birçok küçük pervaneyle çalışan eCRM-003, bu sayede geleneksel helikopterlerden daha sessiz ve verimli bir tasarım olarak dikkat çekiyor.
Havalandıktan sonra arkadaki biri hariç tüm pervanelerini kapatarak sabit kanatlı bir uçağa dönüşen araç, saatte 240 km azami hıza ulaşabilecek. Elektrikli aracın tam dolu pillerle 100 km mesafe gidebileceği de verilen diğer bilgiler arasında.
Uber, 2023 yılında kullanıma sunmayı planladığı ilk uçan taksilere insanların pilotluk edeceğini ancak nihai hedefin bu araçların tamamen otonom hale gelmesi olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı