Gazete Vatan Logo

Twitter sesli tweet özelliğini kullanıma sundu! Sesli tweet nasıl atılır?

Twitter sesli tweet özelliğini kullanmaya başladı. Gece yarısı yeni özelliğini duyuran Twitter, kullanıcıların sadece yazılı değil, sesli tweet'ler de atmalarına izin verecek. Sesli tweet nasıl atılır? Sesli tweet kullanımı nasıl oluyor? İşte Twitter sesli tweet özelliğinin tüm detayları...

Twitter sesli tweet özelliğini kullanıma sundu! Sesli tweet nasıl atılır?

Twitter gün geçtikçe kullanıcı sayısını artırıyor ve kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda yeni özellikler eklemeye çalışıyor. Twitter, yeni özelliğini gece yarısı kullanıcılara duyurdu: Sesli tweet... Peki sesli tweet nasıl atılır? Şartları ve özellikleri neler? İşte tüm detaylar...

TWİTTER'A SESLİ TWEET ÖZELLİĞİ GELDİ

Twitter, yayınlanan bir blog yazısıyla birlikte bugünden itibaren sesli tweet özelliğini kullanıma sunduğunu açıkladı. Açıklamada, ''Bazen 280 karakter yeterli olmuyor ve bazı konuşmaya özgü nüanslar kayboluyor. Bugünden itibaren Twitter'ı kullanış şeklimize daha insani bir dokunuş ekleyecek yeni bir özelliği test ediyoruz.'' denildi. Peki Twitter'ın sesli tweet özelliği nasıl kullanılacak?

SESLİ TWEET NASIL ATILIR?

Sesli tweet özelliğini kullanmak oldukça kolay. Twitter'a girildiğinde tweet ekranının hemen sol altında bir ses kayıt simgesi görünecek. Bu simgeye tıklanıldığında, tıpkı Facebook Messenger'da ses kaydı atar gibi kırmızı butonlu bir ekran gelecek ve bu butona basarak 140 saniyelik ses kaydı alınmaya başlanacak. Kayıt tamamlandığında profil fotoğrafınızın olduğu sesli bir video, tweet'inizde görünecek. 140 saniyelik sınır aşıldığında ise sesli tweet'ler parçalanarak tweet sıralamanıza eklenecek. Fakat bu özelliği kullanmak için de bazı şartlar var.

Haberin Devamı

SESLİ TWEET'İN ŞARTLARI

Twitter'ın sesli tweet özelliği tweet alıntılanırken ya da bir tweet yanıtlanırken kullanılamayacak. Sadece sıfırdan bir tweet atarken bu özellik kullanılabilecek. Twitter'ın sesli tweet özelliği şimdilik bazı Twitter iOS kullanıcıları tarafından test ediliyor. Türkiye'de de bazı şanslı kullanıcılar bu özelliğin tadını çıkartabiliyor. Test sürecinin bitmesiyle birlikte özelliğin tüm Twitter kullanıcılarına gelmesi bekleniyor. Tabi Twitter Android kullanıcılarına da.