Gazete Vatan Logo

Twitter’la oturup Türkçe konuşulacak

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın üst düzey yetkilileriyle 25 Ağustos’ta yapılacak toplantıda hükümetin beklentileri yüksek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter yetkililerinden Türkiye’de ofis açmalarının yanı sıra Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye’de yapmalarının isteneceğini belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Twitter üst düzey yetkililerinin üçüncü kez bir araya geleceklerini anlatan Elvan, arzularının kamuoyuna mal olmuş sosyal medya kuruluşlarının Türkiye’de ofis açması olduğunu kaydetti. Ofis açmaları halinde işlemlerin daha sağlıklı yapıya kavuşarak hızlanacağını vurgulayan Elvan, “Arkadaşlarımız bu konuyu yine görüşecekler” dedi.

Görüşmede, Twitter yetkililerinden Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye’de de yapmalarının isteneceğini dile getiren Elvan, “Yazılım alanında Türkiye’de önemli gelişmeler oldu. Bu anlamda Ar-Ge merkezlerinin Türkiye’de olmasını arzu ediyoruz. Twitter’ın Türkiye’de ofis açması, Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye’de yapmaları ve Twitter’ın Türk kullanıcılar için daha anlaşılır olması dolayısıyla Türkçe bölümün uygulanmaya konması hususu konuşulacak” diye konuştu.