Gazete Vatan Logo

Twitter’dan hakarete ilk tutuklama!

Eski AKP’li vekil Cumhurbaşkanı’na küfür ve tehdit yağdırdı

Twitter’dan hakarete ilk tutuklama!

Adnan Oktar’a hakaret ettiği iddiasıyla ilgili bir soruşturmadan gözaltına alındığı sırada, Twitter’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında hakaret, küfür ve tehdit içeren mesajlar atan eski AKP’li vekil Feyzi İşbaşaran, ‘Cumhurbaşkanına alenen hakaret’ suçundan cezaevine gönderildi.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda yürütülen ve yine ‘hakaret ettiği’ iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında yakalama emri bulunan eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın, önceki gece İstanbul Taksim’de bir otelde kaldığı tespit edildi. Polis İşbaşaran’ı gözaltına almak üzere otele geldi. Ancak iddialara göre eski vekil, polis kapıda beklerken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik Twitter adresinden hakaret, tehdit ve küfür içeren mesajlar attı.
Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na getirilen Feyzi İşbaşaran’ın ifadesi, önceki soruşturmanın yanı sıra bu tweetler nedeniyle de alındı. Eski vekilin ifadesini alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Vedat Yiğit, İşbaşaran’ı, Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) belirlenen, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek” suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. İşbaşaran ‘cumhurbaşkanına alenen hakaret etmek’ suçundan tutuklandı ve Paşakapısı Cezaevi’ne konuldu.
TCK 229’a göre cezası 4 sene
Cumhurbaşkanına hakaret MADDE 299. - (1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Verilecek ceza, suçun alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yolu ile işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır. (3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.
Küfürden ihracı istenmişti
TBMM’ye ilk kez 19 dönem Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili olarak giren İşbaşaran 23. dönemde AK Parti milletvekili oldu. Polisle girdiği küfürlü kavgadan sonra kesin ihraç istemiyle Ak Parti MYK’sı tarafından Müşterek Disiplin Kurulu’na oybirliğiyle sevkine karar verildi. 26 Aralık 2009’da AK Partiden istifa etti.
KENDİSİNİ BÖYLE SAVUNDU: ‘Bir kısmını Adnan Oktar’a yazdım’
Tutuklanan İşbaşaran’ın savcılık ifadesinde Twitter’da yazdıklarının bir kısmının kendisine ait olduğunu kabul ettiği ve bir kısmını ise yazmadığını iddia ettiği öğrenildi. Başaran’ın, “Yazdıklarımın bir kısmını Cumhurbaşkanı’na değil de Adnan Oktar’a yazdım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

İlk ceza ertelenmişti
Başbakan olduğu dönemde Erdoğan ve eşine hakaret ettiği iddiasıyla 2011 yılında tutuksuz yargılanan Opr. Dr. Ethem Coşkuner, 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılmış, cezası da 5 yıl bu suçu işlememe kaydıyla ertelenmişti.
Yumurta ve dayak!
Hakaret tweetleri sosyal medyada yayılınca gözaltına alınan İşbaşaran’ı protesto etmek isteyen çok sayıda kişi sabah erken saatlerden itibaren karakolun önünde toplandı. Polisin güçlükle kontrol altına aldığı grup karakoldan çıkarılan İşbaşaran’ı ve içinde bulunduğu aracı yumurta yağmuruna tuttu. Yoğun güvenlik önlemleri altında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen İşbaşaran, adliye girişinde de iki kişinin yumruklu saldırısına uğradı.
Peker’in avukatı...
Adliye merdivenlerinde bir anda İşbaşaran’a saldıran kişiler polis ve özel güvenlik tarafından etkisiz hale getirildi. Feyzi İşbaşaran’a yönelik darp olayına Sedat Peker’in avukatı İsmail Barbaros Aslan’ın da karıştığı iddia edildi. Olay nedeni ile ifadesi alınan Aslan, “Ben darp olayına karışmadım. Kendisi ile normal konuşuyordum. Beni de şikâyet etmiş. Karakolda ifade verdim” dedi.

Haberin Devamı