Gazete Vatan Logo

Twitter, canlı yayın özelliğini ön plana çıkarmak istiyor

Twitter, canlı yayın özelliğini ön plana çıkarmak istiyor

Son zamanlarda istediği kullanıcı artışı oranını yakalayamayan mikroblog ağı Twitter, potansiyel alıcıların satın alma ilgilerini kaybetmesi üzerine canlı yayın özelliğine sıkı sıkıya tutunmaya kararlı gibi. Google, Disney ve Apple‘ın, Twitter’ı satın almayacağı kesinleştikten sonra Salesforce’un böyle bir ihtimali gözden geçirdiği konuşuluyordu. Ancak Salesforce yatırımcılarının olası bir satın alma durumu ile ilgili endişelerini şirketin CEO’su Marc Benioff ile paylaşması ile birlikte Twitter, Salesforce cephesinden şimdilik bir teklif gelmeyeceğine kesin gözüyle bakabilir.

Dolayısıyla Twitter, bu gelişmelerden sonra yapabileceği tek şeyin tekrar kendi hizmet ve servislerine odaklanıp mevcut durumu iyileştirmek olduğunun farkında. Canlı yayın özelliğini spor, siyaset ve eğlence alanlarında kullanmak için yaptığı ortaklıklar sonucu, rüzgarın yönü biraz olsun değişebilir.

ABD’de oldukça popüler olan Amerikan futbolunun maçlarını naklen yayınlama hakkını kazanan mikroblog paylaşım sitesi, satın almış olduğu canlı yayın uygulaması Periscope üzerinden geçen ay maçları canlı olarak yayınlamaya başlamıştı. İlk maç için 2.3 milyon izleyicinin ilgisini çeken Twitter, son olarak da ABD başkanlık münazaralarına el attı. Geçtiğimiz gün yayınladığı Clinton ve Trump’ın ikinci başkanlık münazarası ile ilgili 17 milyon tweet atıldı. Bu durum Twitter adına büyük bir başarı sayılabilir.

Haberin Devamı

Twitter canlı yayın özelliğini geliştirmeye devam ederek giderse, azalan kullanıcı ve yatırımcı ilgisini artırabilir. Yakın zamanda kullanıcıları canlı yayın yapmaya başladığında takipçilerine bildirim göndermeye başlayan Twitter, aynı zamanda Apple TV, Amazon Fire TV ve Xbox One için yayınladığı canlı yayın uygulamalarıyla da doğru bir yolda ilerliyor gözüküyor. Ancak canlı yayın özelliği de beklentileri yerine getiremezse Twitter’ı neyin kurtarabileceği merak ediliyor.