Gazete Vatan Logo

TV’den canlı infaz

IŞİD vahşet dolu infazlarını yayınlamak için ‘Halife TV’ adını verdiği bir internet kanalı kurma hazırlığında. Burada infaz videoları da yayınlanacak

ABD’li sosyal medya haberleri sitesi Vocaltiv, sosyal medya mecralarını oldukça etkin kullanan IŞİD’in yakında 7/24 yayın yapan bir internet kanalı kuracağını ve buradan propaganda yapacağını açıkladı. Halife TV adını verdikleri kanalın reklamı için önceki gün bir ‘teaser’ yayınlayan militanlar, çeşitli programlar ve infaz videolarıyla terörü online olarak yönetmeyi hedefliyor.

Kanalın haftalık programında IŞİD tarafından eylül ayında rehin alınan ve daha önce defalarca videoların sunumunu yapan İngiliz gazeteci John Cantlie’nin günlük haber programları sunarak Halife TV’den yeni yayınlar yapacağı aktarıldı. Öte yandan cihatçıların IŞİD’e katılmaya ikna ettiği gençlerin hikayelerinin anlatılacağı ‘Time to Recruit/ İyileşme Vakti’ isimli bir programa da çarşamba akşamları yer verileceği belirtiliyor. IŞİD, halihazırda Musul’da Al-Bayan isimli bir radyo kanalını yayınlıyordu.

İBRET OLSUN DİYE..

IŞİD Nineveh eyaletinde bir kalabalık önünde uygulanan çeşitli had cezalarının görsel raporunu yayımladı. Aralarında bir kadının zina suçlamasıyla recm edildiği ve infazı, elinde IŞİD bayrağı tutan bir militanın yönettiği görülüyor. Raporda homoseksüel ilişkiye giren kişilerin yüksek bir binanın tepesinden atıldığı ve eşkiyalık yapmak gibi suçlar işleyenlerin ise kamu önünde başlarına ateş edildiği görülüyor.

Haberin Devamı