Gazete Vatan Logo

Tuzla’da kimyasal kâbus

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Tuzla’da bazı mahalleleri etkileyen ve çok sayıda kişinin hastaneye başvurmasına neden olan kimyasal kokuya ilişkin soruşturma başlattı

Tuzla’da kimyasal kâbus

Tuzla’da önceki akşam Aydınlı Patlayıcı Maddeler Yolu Caddesi üzerinde bir bölgeye kaçak olarak dökülen kimyasal nedeniyle İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerini yoğun koku sardı. Koku bu mahallerde yaşayanları etkiledi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan olayla ilgili açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, kokuya neden olan kimyasal madde ile ilgili şunları kaydetti:

Kimyasal, tekstil sektörünün çok kullandığı maddelerden birisi. Direk deri ile temaslarda bulantı, kusma, baş dönmesi gibi rahatsızlıklar neden oluyor. Hastaneye başvuran 67 hastamızı bizzat takip ettik. Klinik vaka olarak, enzim değerleri ile ciddi bir hastamız olmadı. Hepsi taburcu oldu. Şu an soruşturma başlatıldı. Organize sanayilerin denetlenen bölgelerden sonraki bir noktasında kanalizasyona atılan bir atık olduğu için illegal yöntemle, illegal insanların yaptığı bir şey. Şu an kamera sistemlerine bakılarak, açılan davayla sorumluları aranıyor. İnşallah gereken yapılacaktır. Şadi Yazıcı, “Ben 20 yıldır Tuzla’dayım ilk defa böyle bir şiddette koku gördüm”dedi. Başkan Yazıcı, sorumluların daha tespit edilmediğini ifade ederek, Savcılık ve emniyet yetkilileri o noktaya gelebilecek bütün araçların, özellikle tankerlerin tespitlerini yapmaya çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

Vidanjörlerden numune alındı

Tuzla’da atıksu kolektör hattına kaçak kimyasal atık deşarj edilmesinin ardından polis ekipleri bölgedeki tüm kamera kayıtlarını inceledi. Ekipler, olay günü bölgede çalışan vidanjörleri belirledikten sonra geniş çaplı araştırma başlattı. Belirlenen 4 vidanjör, incelenmek üzere Orhanlı Polis Merkezi’ne getirildi. Yapılan incelemenin ardından vidanjörlerden alınan numuneler laboratuvara gönderildi.