Gazete Vatan Logo
Magazin Tuz Gölü’ndeki çölleşmeye müzikle ‘dur’ dediler

Tuz Gölü’ndeki çölleşmeye müzikle ‘dur’ dediler

Müzikseverlerin YouTube’daki buluşma noktası Motto Müzik, yeni yayın dönemine çölleşme tehlikesi altındaki Tuz Gölü’nde çektiği video ile başladı. Doğal kaynakların sürdürülebilirliğine de işaret eden tanıtım çekimlerinde, yeni programlar tanıtıldı

Tuz Gölü’ndeki çölleşmeye müzikle ‘dur’ dediler

2014 yılında ‘Toplum için Müzik, Müzik için Allianz’ çatısı altında müzik yatırımlarına start veren Allianz Türkiye’nin lokomotifi Motto Müzik, yeni yayın dönemine başladı. Sadece sigorta sektörüne değil, sanata da yatırım yapan Allianz’ın müziğe erişmek, müziği öğrenmek isteyen herkese ücretsiz bir içerik sunan dijital platform Motto Müzik’in yeni yayın döneminin tanıtım videosu, sürdürülebilirliğe de işaret etmek amacıyla Tuz Gölü’nde çekildi. Türkiye’nin tabiat harikaları arasında gösterilen ve önlem alınmazsa ‘çöl olma tehlikesi’ altında olan Tuz Gölü’nde yapılan çekimlerle, sürdürülebilir doğal kaynaklar için bireylerin yanı sıra kurumların da sorumluluğu olduğuna işaret edildi.

Haberim Yok Gibi Çek!

Motto Müzik’te yeni dönemde de ‘Yekta Kopan’la Noktalı Virgül’, Murat Meriç’in sunduğu ‘Plak Dolabı’, Barış Akpolat’ın ‘Neye Niyet, Neye Kısmet’, Şenay Akkurt’un ‘Hayat Bana Güzel’, Kemal Tuğrul Sümer’in ‘Düz Konser Adamı’ programları devam ediyor. Gitarda Nurkan Renda, davulda Onur Akça ve bağlamada Sabri Uysal’ın ‘enstrüman öğrenmek veya bir enstrümanda kendini geliştirmek isteyenlere ücretsiz ve herkesin erişimine açık olarak’ ders verdiği ‘Enstrüman İşleri’ de yayını devam eden programlar arasında.

Haberin Devamı

Yeni sezon sürprizleri arasında ise fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un ‘Haberim Yok Gibi Çek’ programı ile her ay ünlü isimlerin yer alacağı, bol fotoğraflı, bol sohbetli ve müzikli program, ‘deklanşör’ sesini takipçileriyle buluşturacak. Elinde sprey boyası ile sokakları arşınlayan hiphop gurusu Tunç Dindaş’ın ‘Street Beatz’ adlı programı da sokağın nabzını ve ritmini kanala taşıyacak. Sezonun dikkat çekecek başka bir yeniliği de yine aylık periyotta yayınlanacak ‘Öğrenci İşleri’ olacak. Vokalist Melisa Karakurt ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Asım Can Gündüz’ün yeteneği ile dinleyiciyi kısa sürede gitarına ve sesine hayran bırakan genç müzisyen oğlu Evren Can Gündüz, öğrencilerle şarkı söyleyerek, onların yaşamlarını ekranlara getirecekler.