Gazete Vatan Logo

Tuvaletini yaparken az kalsın ölüyordu

Tuvaletini yaparken az kalsın ölüyordu

BURSA’da Uludağ yamaçlarında bulunan Atatürk Köşkü seyir tepesinde alkol alıp şehir manzarası izleyen 4 kişiyi, şiddetli esen lodos 40 metre aşağıdaki Gökdere’ye uçurdu. Kurtarma ekipleri dere yatağında yaralı olan Basri Sükut, Ümit Uluca, Mehmet Kaba ve teyzeleri Gülşen Keklik’i iki saat süren çalışmanın ardından kurtardı.

Merkez Yıldırım ilçesinde Uludağ yamaçlarında bulunan Mollaarap Mahallesi’ndeki Atatürk Köşkü’nün yanında bulunan seyir tepesine saat 02.00 sıralarında özel araçlarıyla gelen 42 yaşındaki Gülşen Keklik ile yeğenleri 23 yaşındaki Mehmet Kaba, 22 yaşındaki Basri Sükut ve aynı yaştaki Ümit Uluca birlikte alkol aldı. Gülşen Keklik tuvalet ihtiyacını gidermek için yamaçta çalılıkların arasına girmek istediği sırada yağmurda ıslanan otlardan aşağı doğru kaymaya kaymaya başladı. Şiddetli lodosun da etkisiyle savrulan Gülşen Keklik 40 metre derinlikteki Gökrede’ye düştü. Teyzelerinin düştüğünü görerek kurtarmak isteyen Basri Sükut, Ümit Uluca, ve Mehmet Kaba da dere yatağına inmeye çalışırken kayarak düşüp kayalıklara çarparak yaralandı.

Haberin Devamı

NEFES KESEN KURTARMA

Dere yatağında mahsur kalan 4 kişiden Mehmet Kaba 155 polis imdat hattını arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine 30 kişiden oluşan Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İtfaiye, polis ve 112 ekibi sevk edildi. Ekipler yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından yaralılara ulaşarak sedye ile yukarıya taşıdı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan ve hayati tehlikeleri bulunmadığı anlaşılan Basri Sükut, Ümit Uluca, Mehmet Kaba ve Gülşen Keklik 112 Acil Servis Ambulansı ile Çekirge ve Muradiye devlet hastanelerine götürülerek tedavi altına alındı.