Gazete Vatan Logo

Tutulacak kadar yakındı ama kimse yakalayamadı

Öğretmeni öldürdükten sonra otobüse, minibüse bindi. Minibüsün kamerasına da yakalandı. İzmir’e geçti. Marketçi bile fark edip kamera görüntüsünü yayınladı. Dün de Çeşme otobüsünü sorarken görüldü ama...

Tutulacak kadar yakındı ama kimse yakalayamadı

Üç yıl önce Ankara’da iki kişiyi öldüren, geçtiğimiz hafta da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı öldürdükten sonra kayıplara karışan Atalay Filiz için çember daralıyor. Filiz’in cinayetten sonra İzmir’e kaçtığı kesinleşti. Bir markette ve bir internet kafede ortaya çıkan Filiz’in, bir öğrenci evinde para karşılığında iki gün kaldığı belirlendi. Katilin, Pendik Kaynarca’dan bindiği otobüsten Bolu Kaynaşlı’da indiğini, buradan İzmir yönüne giden herhangi bir otobüse binerek İzmir’e gittiği belirlenen Filiz’in, pazar günü geldiği İzmir’de ilk olarak bir internet kafeye gittiği tespit edildi.

Seri katil ile ilgili emniyet birimlerine ihbar yağarken, atv’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programını arayan bir kişi, Atalay Filiz’in iki yıl önce İstanbul Hadımköy’de bir depo kiraladığını söyledi.

İnternetten ev arkadaşı aradı

Burada dört saat boyunca internetten ev arkadaşı aradığı öğrenilen Filiz’in, telefonla görüştüğü bir üniversite öğrencisinin yanında kalmak için anlaştığı belirtildi. 29 Mayıs günü öğrenci evine giren Filiz’in 2 gün boyunca bu evde kaldığı tespit edildi. Atalay Filiz’in evden ayrılmasının ardından yanında kalan kişinin katil zanlısı olduğunu öğrenen öğrenci, Buca’da polis merkezine gidip ifade verdi. Öğrencinin ifadesinde “Bana 29 Mayıs günü telefonla ulaştı. İsminin Ömer olduğunu söyledi. Para konusunda anlaştık birkaç gün yanımda kalmak istediğini söyledi. Bir valiz ve iki okul çantasıyla eve geldi. İki gün kaldı. Fazla konuşmadık. Trabzonlu olduğunu ve liseyi bitirdiğini söyledi. 31 Mayıs sabahı saat 08.00’de evden ayrıldı. Giderken de bana ‘İş için Bodrum’a gidiyorum. İş bulamazsam yine buraya döneceğim o zaman seni ararım’ dedi. Onun aranan biri olduğunu sonradan öğrendim” dediği öğrenildi. Filiz’i yakalamak için altı özel ekip İzmir’e giderken, 2013 yılında Ankara’da işlenen cinayetlerden dolayı Ankara’dan da özel ekibin İzmir’e yönlendirildiği belirtildi. Katil zanlısının kaçış istikametleri ile ilgili tüm ihtimalleri değerlendiren polisin, Kilis’e de ekip gönderdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘Çeşme otobüsü geçer mi’ diye sordu

Haberin Devamı

Arama çalışmaları tüm hızıyla sürerken dün sabah Müge Anlı’nın programını arayın bir kadın, “Onu Hatay Üçkuyular semtinde gördüm. Yanında valizleri vardı. Çeşme otobüslerini soruyordu” dedi. Yine İzmir’den programa katılan bir başka kadın “Onunla Buca’da yüz yüze geldik. Elinde bir sürü gazete vardı. Yanımdaki ‘aa bu Atalay Filiz’ dedi. Bunun üzerine hızla oradan uzaklaştı” diye konuştu.

Babası ifade verdi

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri “İzmir’de en son görülmesinden sonra yüzlerce ihbar yağmaya başladı. Kimi Kemalpaşa’da, kimi Çeşme’de, kimi Bodrum’a giderken gördüklerini belirtti. Ancak İstanbul merkezli yürütülen çalışmalar yoğun biçimde sürdürülmekte. Henüz Filiz’in bulunduğu yer tespit edilemedi” dedi.

Kiraladığı konteynerden cinayet romanları çıktı

ATALAY Filiz’in Hadımköy’de bir lojistik firmasının büyük deposunda küçük bir konteyner kiraladığı ortaya çıktı. 2012 yılında kiralanan konteynırın içerisinde yapılan aramalarda aralarında cinayet romanlarının da bulunduğu çok sayıda kitap, film cd’leri ve bir adet bisiklet bulundu. Firma yetkilileri, konteyneri kiralayan kişinin Atalay Filiz, ismiyle kiralanmadığını söyledi. Kira ücretinin ise Filiz’in ailesinden bir kişinin kredi kartıyla otomatik olarak ödediği iddia edildi. Öte yandan savcılık ise konteynerin kiralandığı tarihin cinayetlerden önce olduğunu belirterek polisin el koymasına izin vermedi. Konteynerin Filiz’in ailesine teslim edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı