Gazete Vatan Logo

Tutuklu general sayısı 47'ye çıktı

İkinci Amirallere Suikast iddianamesinde hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cora’yla birlikte tutuklu general sayısı 47’ye yükseldi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’e suikast iddiasına yönelik hazırlanan ikinci Amirallere Suikast iddianamesinde hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora tutuklandı. Merkez Komutanlığı’na ait sivil bir araçla Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen Koramiral Deniz Cora, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıktı. Mahkeme heyetinin karşısında savunma yapmayan Cora, savunmasını 12 Eylül’deki ilk duruşmada yapacağını söyledi. Cora hakkındaki yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15 yıla kadar hapsi isteniyor

Koramiral Cora hakkında, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada ele geçirilen belgelerden birinde “Amirallere suikast girişimi” iddiasına ilişkin adı geçtiği gerekçesiyle ikinci iddianame hazırlandı. Koramiral Cora, Kocaeli’de kaldıkları evde “Amirallere suikast” notu çıkan ve halen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Poyrazköy davasında yargılanan teğmenler Faruk Akın ile Sinan Efe Noyan’ı yönlendirmek ve Balyoz içinde yer alan Suga Harekat Planı’nı uygulamaya koymakla suçlandı.

İkinci iddianame, Poyrazköy davası ile birleştirme talepli olarak İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Deniz Cora hakkında Ergenekon terör örgütüne üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Dava kapsamında Koramiral Cora hakkında 12 Ağustos’ta yakalama emri çıkarıldı. Aynı davanın diğer sanığı olan Kurmay Albay Ümit Metin ise soruşturma kapsamında 27 Mayıs’ta tutuklandı.

7 tutuklama kararı daha var

Koramiral Deniz Cora’yla birlikle askerlere yönelik davalarda tutuklu general sayısı 47’ye yükseldi. Yedi general hakkında daha yakalama kararı var.

Balyoz’da iki tutuklama

Bu arada Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirildiği iddia edilen belgelerle ilgili olarak biri emekli dört albay dün sorgulandı. Mahkemeye çıkarılan muvazzaf Kurmay albaylar Levent Kerim Uça ve Murat Özenalp tutuklandı.

Haberin Devamı