Gazete Vatan Logo

Tutuklu askerlerin aileleri isyanda

Davul-zurnayla yolladık hapiste mi bulacaktık!

Tutuklanan 8 askerin aileleri, kararı duyar duymaz Van’a geldi. Çocuklarıyla yarımşar saat görüşen anne-babalar şaşkındı: “Biz onları vatani görevlerini yapsınlar diye davul-zurnayla uğurladık. Oğullarımızın ne PKK’yla ne de DTP’yle ilgisi var!”

VAN Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nin, 12 askerin şehit olduğu Hakkari Dağlıca saldırısında PKK’lı teröristlerin 2 hafta elinde tuttuktan sonra bıraktığı 8 asker hakkında verdiği tutuklama kararı üzerine, aileleri Van’a gelmeye başladı. Oğullarıyla açık görüşte 30 dakika hasret gideren aileler, sonucun böyle olmaması gerektiğini, yargıya güvendiklerini söyledi.

Psikolojileri çok kötü

Ağrı’nın Patnos ilçesinden gelen İlhami Demir’in annesi Melihe Demir, nüfus cüzdanı olmadığı için içeri alınmayınca gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra komutanların devreye girmesiyle Melihe Demir, eşi Rebi Demir ile birlikte içeri girerek tutuklu bulunan oğluyla görüştü. Fuat Başoda’nın Almanya’dan gelen babası Fehmi Salman şaşkın ve üzgündü: “Hem gidip askerlik yapacaksın, hem esir düşeceksin, sonra Türkiye’ye gelip tutuklanacaksın. Böyle olmamalıydı. Biz de, askerler de böyle bir şey beklemiyorduk. Askerlerin psikolojisi de iyi değil.” dedi.

Yeğenim MHP’li

Niğdeli Mehmet Şenkul’un annesi Nuriye Şenkul ise “Oğlumla görüştüm. ’Biz kaçmadık savaştık. Kafamıza silah dayadılar. İçimize kadar sızmışlardı’dedi. Ben oğlumu davul- zurnayla vatan emrine gönderdim. 12 aydır devletine ihanet etmeden hizmet ediyor” diye gözyaşı döktü. Amca Mehmet Şenkul ise, kendisiyle aynı ismi taşıyan yeğeninin MHP sempatizanı olduğunu, DTP’yle hiçbir ilişkisi olamayacağını söyledi.

‘40 YILLIK CHP’LİYİZ’

Oğlunu görmek için Gaziantep’ten Van’a gelirken yolda geçirdikleri kazayı maddi hasarla atlatan beyaz Ailesi de şoktaydı. Oğlunun DTP Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığıyla ilgili internet sitelerinde dolaşan iddialara tepki gösteren baba Halil Beyaz, “Biz 40 yıllık CHP’liyiz. Atatürkçü bir aileyiz. Ne benim, ne oğlumun DTP ile ilgisi olmamıştır” dedi.






Haberin Devamı