Gazete Vatan Logo

Tutuklama kalkarsa 5 yıllık firar bitecek

Hakkındaki yakalama kararı kalkan Ergenekon davası sanığı emekli Tümgeneral Bakıcı tutuklama kararı kaldırılırsa ülkeye dönecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında ifadeleri alınamadığı için dosyaları ayrılan 5 sanığın yargılanmasına geçtiğimiz günlerde İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanılmıştı. İlk duruşmada emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın avukatı Mahir Işıkay müvekkilinin tutuklama ve yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme bu talebi reddedince avukatı bir üst mahkeme olan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi sundu. Bakıcı hakkındaki gıyabi tutuklama ve yakalama kararının kaldırılmasının istendiği dilekçeyi inceleyen İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakıcı hakkında yakalama kararının kaldırılmasına karar verdi. Ama tutuklamayla ilgili kararının kendi yargılandığı mahkeme tarafından verilmesi gerektiğini belirterek bu talebi reddetti.
Başvuru yapıldı
Bu gelişme üzerine Emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın avukatı Mahir Işıkay yeniden harekete geçerek bu kez müvekkili hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti. Avukat Işıkay, VATAN’a yaptığı açıklamada,”Heyetin bu hafta karar vermesini bekliyoruz. Müvekkilim Tümgeneral Bakıcı hakkındaki tutuklama kararının kaldırılması halinde Bakıcı 5 yıl aradan sonra yurda dönecek” dedi.
Müebbet istenmişti
Bakıcı hakkında “İnternet Andıcı” davasında 8 Ağustos 2011’de yakalama kararı çıkarılmış, yokluğunda tutuklama kararını ise kapatılan Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 30 Aralık 2011’de vermişti. İddianamede Bakıcı’ya darbe suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmiş ayrıca “terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan da 15 ile 22 yıl arasında hapsi talep edilmişti. Ancak davaya katılıp ifade vermeyen Bakıcı’nın dosyası ayrılmıştı.

Haberin Devamı