Gazete Vatan Logo

Tutankamon'un mezarında iki adet gizli oda bulundu

Yetkililer, Tutankamon'un mezarının içinde gizli odalar keşfedildiğini açıkladı.

Tutankamon'un mezarında iki adet gizli oda bulundu

Mısır Eski Eserler Bakanı Mamdouh Eldamaty, İngiliz arkeolog Nicholas Reeves'le birlikte yürüttüğü incelemeler sonucunda, Tutankamon'un mezarının hem kuzey hem de batı duvarının arkasında gizli odalar keşfedildiğini açkladı.

MEZARDA GİZLİ ODALAR BULUNDU

Eldamaty, kuzey ve batı duvarlarında, 1922'de Tutankamon'un mezarının giriş kapısında bulunanlara benzer çizikler ve izler olduğunu söyledi. Eldamaty, Ahram Online'a yaptığı açıklamada "Bu Tutankamon'un mezarının batı ve kuzey duvarlarının arkasında iki gizli mezar odası olabileceğini gösteriyor" dedi.

İÇİNDE KRALİÇENİN MEZARI VAR

Arkeolog Nicholas Reeves geçtiğimiz aylarda, Kraliçe Nefertiti'nin yıllardır bulunamayan mezarının Tutankamon'un mezarının içinde gizli olduğu teorisini ortaya atmıştı. İncelemeler Reeves'in haklı olabileceğini gösteriyor. Gözlemlerine göre Reeves, mezar tavanının kuzey ve batı duvarlarının gerisine doğru uzandığını söyledi. İngiliz arkeolog, gizli mezar odaları hakkındaki teorisinin doğru olduğundan artık neredeyse emin. Reeves, Ahram Online'a yaptığı açıklamada "Duvarların ilk incelemesinden sonra, radar cihazının gelebileceğine dair izin çıkmadan yapabileceğimiz bir şey yok. Ancak Radarla bu bulguları doğrulayabiliriz" dedi.

SONUÇLARI 4 KASIM'DA AÇIKLAMA SÖZÜ VERDİ

Haberin Devamı

Eldamaty, Tutankamon'un mezarının keşfedildiği gün olan 4 Kasım'da iki duvarın radar taraması sonuçlarının açıklanacağına söz verdi. Reeves, Tutankamon'un mezarının kuzey duvarındaki resminde, Tutankamon'un kraliçe Nefertiti için bir ölüm ritüeli gerçekleştirirken betimlendiğini düşünüyor. Uzmanlar arasındaki yaygın görüş ise, duvar resminde Kral Ay'ın, Tutankamon için aynı ritüeli gerçekleştirdiği şeklinde. Ay ve Tutankamon'un mezarlarındaki duvar resimlerinin incelemesi, Reeves'in teorisini sınayacak.