Gazete Vatan Logo

Tüsoder: Kaza tutanakları cep telefonu ile yapılabilir

Tüsoder: Kaza tutanakları cep telefonu ile yapılabilir

Tüketici Sorunlar Derneği (Tüsoder) Sigorta Komisyon Başkanı ve Çağatay Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü Taner Çağatay, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin uygulaması ile kağıt tutanak formuna, kaleme ihtiyaç duyulmadan cep telefonu ile trafik kazası tutanaklarının düzenlenebildiğini açıkladı.

Çağatay, mobil kaza tutanaklarına ilişkin açıklamasında, "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından kaza anında sigortalıların işlemlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için oluşturulan ’Mobil Kaza Tutanağı’ ile kaza tutanağını doldurmak 5-10 dakikalık bir zaman alıyor" dedi ve ekledi:

"Artık poliçe üzerindeki kare kodunun cep telefonuna okutarak tüm detay bilgilere ulaşılabiliyor ve k?ğıt üzerine Şasi ve motor numarası, model ve marka kodu girilmesine gerek kalmıyor. İşlem tamamlandıktan sonra da SMS ile bilgi geliyor ve ayrıca çekiciye ihtiyaç olup olmadığı soruluyor. Sürücüler www.sbm.org.tr ye girip uygulamayı inceleyebilir ve akıllı telefona indirebilirler."

Çağatay, uygulamayı indiren sürücülere ön profil oluşturarak, ihtiyaç halinde sistemi kullanmaya hazır hale getirmelerini önerdi.

Haberin Devamı