Gazete Vatan Logo

Tuşla akıllı çekim yapın

Canon, iki yeni PowerShot modelini tüketicinin beğenesine sunuyor

PowerShot A2200 ve PowerShot A1200 modelleri, Canon’un HD video çekimindeki uzmanlığını Akıllı Otomatik gibi kullanımı kolay çekim modlarıyla birleştirerek herkesin tek bir tuşa dokunarak kusursuz sonuçlar elde etmesini kolaylaştırıyor. PowerShot A2200 modelindeki 14.1 ve PowerShot A1200 modelindeki 12.1 megapiksel sensör, kullanıcıların poster boyutlu görüntüler yazdırmalarını veya yaratıcı bir şekilde kırpma yapmalarını sağlıyor. 2.7 inç genişlikte LCD ekranı çekimde kadrajlamayı kolaylaştırırken, çekilen görüntülere rahat bir şekilde göz atılmasına olanak tanıyor. Akıllı Otomatik özelliği 32 farklı çekim sahnesini tespit edebilmesiyle kullanıcıların her türlü aydınlatma ortamında, her çeşit konuda net ve yüksek kalitede çekimler yapmalarını kolaylaştırıyor. Her iki modelde de 720p HD video çekme özelliği bulunuyor.

Nokia 2730 ayda 4 liraya Avea’da

AVEA aboneleri ayda 4 TL ödeyerek 3Gli ve 2MP kameralı Nokia 2730 sahibi oluyor. Stoklarla sınırlı olan kampanya 26 Mayıs’ta başladı ve-14 Ağustos’ta sona erecek. Avea bayilerine gelen kullanıcılar, bu cihaza, çok avantajlı faturalı tarifelerden birini seçerek, 24 ay taahhütle ayda sadece ek 4 liraya sahip olabiliyor. Avea aboneleri ödemelerini Yapıkredi, Garanti, Bankası ve Akbank’a ait kredi kartlarıyla yapabiliyorlar. Avea’nın sunduğu Nokia 2730; 2MP kamerası ve 3G özelliği ile öne çıkıyor.

Lenovo’nun en ince ThinkPad’i

LENOVO, ThinkPad X1’i teknoloji tutkunlarının beğenisine sundu. ThinkPad X1, sadece 17 mm inceliğiyle Lenovo’nun en ince ThinkPad modeli olan üründe öne çıkan en önemli özellik ise RapidCharge teknolojisi ile hızlı şarj edilmesi. ThinkPad X serisi için yeni olan 13,3 inçlik süper parlak Corning Gorilla Glass infinity ekran, RapidCharge hızlı şarj etme teknolojisi ve Dolby Ev Sineması gibi pek çok özellik de ThinkPad X1’in dikkat çeken diğer özellikleri olarak ön plana çıkıyor.

Philips’ten sporculara özel yıkanabilir kulaklık

PHILIPS’İN spor tutkunlarına özel ürettiği SHQ 3000 sportif kulak içi kulaklıklar kolayca takılıyor, ter geçirmiyor ve suya dayanıklı malzemesi sayesinde istenildiğinde yıkanabiliyor. Ürün, yumuşak silikon kapakları, hafif tasarımı ve döner kancaları sayesinde kulağınızda saatlerce kaymadan durabiliyor. Basları artıran stereo ses sistemi, dışarıdan gelen sesleri minimize edip müzik keyfini arttırıyor.

LG, Türkiye 3D pazarının yarısını hedefliyor

LG Electronics, 3D Cinema TV, monitör, projektör ve dizüstü bilgisayar serilerini Türk tüketicilerinin beğenisine sundu. 2011 yılında Türkiye 3D pazarının 2010 yılına göre yüzde 100’ün çok üstünde büyüyeceğini öngördüklerini belirten LG Electronics Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, “Geçtiğimiz yıl 3D pazarı henüz olgunlaşmamıştı. Türk tüketiciler üç boyut teknolojisiyle yeni tanışmışlardı. Bu nedenle 3D televizyonlarla ancak yüzde 1’lik bir pazar payı elde edildi. Bu yıl ise 3D pazarından beklentiler oldukça yüksek. Biz de LG olarak bu beklentileri karşılamakla kalmayacağız, 3D pazarının yeniden yaratanı olacağız” dedi.

3D ürün portföyü ile bugüne kadar kullanıcıların beklenti ve ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verdiklerini, yeni 3D Cinema ürün portföyü ile bunu bir adım öteye taşıdıklarını belirten Calvin Cho, sözlerini şöyle sürdürdü:

“3D teknolojisinde bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Özel FPR 3D panel teknolojisiyle geliştirdiğimiz ve Avrupa’nın en önemli sertifikasyon kuruluşlarından TÜV ve Intertek tarafından titreşimsiz sertifikasına sahip yeni LG CINEMA 3D TV serileri ile yeni nesil 3D deneyimini evlere taşıyoruz. Artık liderliği ele geçiriyoruz. LG 3D televizyon sektöründe kesinlikle oyunun kurallarını değiştiriyor. 3D teknolojisine olan yatırımlarımızı artıracağız. Bu yıl Türkiye 3D pazarında yüzde 50’lik pazar payına sahip olmayı hedefliyoruz.”

Titreşimsiz sertifikasına sahip yeni LG CINEMA 3D TV LW650S, uzun süre 3D ekranlara bakan kişilerin zaman zaman baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamalarına neden olan ekran titremesini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Sadece 16 gram ağırlığındaki gözlükler, elektrikli parça içermiyor.

Teknotel sabit telefon hizmetine başladı

TEKNOTEL, kurumsal müşterilerine sabit telefon hizmeti sunmaya başladı. T-VoIP adlı hizmet, şehirlerarası ve milletlerarası görüşmelerle GSM numaralarına yapılan çağrılarda önemli tasarruf sağlıyor. Hizmet lisansını 2010’a alan Teknotel, titiz bir test süreci sonrasında T-VoIP Sabit Telefon Hizmeti’ni bu ay hayata geçirdi. Bu hizmetle internet, VPN ve veri merkezi hizmetlerini bütünleyen kaliteli hizmet sunulması ve kurumsal müşterilerin ekonomik görüşme ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Sabit telefon hizmetinin başlamasıyla Teknotel müşterisi kurumların teknoloji ihtiyaçlarının tek tedarikçiden sağlamalarının önü açıldı.

Ülker, facebook’ta 1 milyon üyeye ulaştı

Tüketicileriyle sosyal medya ağları üzerinde sürekli iletişim halinde olan Ülker ve markaları sadece Facebook’ta 1 milyon hayran rakamına ulaştı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Yıldız Holding Pazarlama Başkanı Ahad Afridi, “İnternet kullanımının yaygınlaştığı ve hayatımızın bir parçası haline geldiği bugünlerde, sosyal ağlarda da tüketicilerimizin yanında yer almamız kaçınılmaz hale geldi. Dijital ortamdaki çalışmalarımızda amacımız sadece tüketicilerimize Ülker markasını hatırlatmak değil, çokça zamanlarını geçirdikleri internette de Ülker’li mutlu anları yaşatmak” diye konuştu.

Ülker kısa sürede ulaştığı 1 milyon hayran sayısını, yine sosyal medya ortamında, hayranlarıyla birlikte kutluyor. Facebook.com/Ulker sayfasında yapılacak ve 30 Mayıs haftası içinde başlayacak kutlamada tüm gün boyunca Ülker ürünlerinden oluşan hediyeler sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı