Gazete Vatan Logo

TUSKON Başkanı için müebbet hapis istendi

TUSKON’a yönelik yürütülen soruşturma sonunda Fethullah Gülen, TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral ve Genel Sekreter Mustafa Muhammet Günay için 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Gizli tanık Boran “Örgüt ayakta kalmak için faaliyetlerine aralıksız devam ediyor” dedi.

TUSKON Başkanı için müebbet hapis istendi

FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 86 şüpheliye ilişkin hazırlanan iddianamede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’a üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer şüphelilere ise çeşitli oranlarda hapis cezası talep edildi.İddianamede Rızanur Meral’in 17 Aralık operasyonları sonrası TUSKON 5.Olağan Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmaya da yer verilirken, bu konuşmasıya 15 Temmuz darbe girişimiyle sonuçlanan örgüt eylemlerinin fitillerinden birinin ateşlendiği belirtildi. Meral söz konusu konuşmada “Siyaset para biriktirme yeri değildir. Para kazanmak isteyen siyasileri iş hayatına girmeye davet ediyoruz” demişti.

‘Ne istiyorlarsa alsınlar’

Gizli Tanık Berat da ifadesinde şunları söyledi; “Fatih Kolejleri Satın Alma Müdürü Eyüp Güngör, Aydınlı mağazası çalışanlarına, ‘Vatan’dan müdürler gelecek, ne istiyorsa alsınlar, ödemesini ben yapacağım.’ demişti. Gelen kişiler ise eski emniyet müdürleri Erol Demirhan, Muammer Acar, Hasan Ali Okan, Ömer Altıparmak’tı. Alınan ürünler normal ve hediye tarzı olarak kabul edilecek sayı veya nitelikte kesinlikle değildi”

Haberin Devamı

‘Saçını bile sorardı’

Gizli tanık Boran ise şunları anlattı: “TUSKON’un genel sekreteri olan Mustafa Muhammet Günay için Fetullah Gülen “Sabah uyandığında saçını sağa mı yoksa sola mı taraması hususunu bana soran şahıstır” şeklinde beyanda bulunarak kendisine ne kadar bağlı olduğunu ifade etmiştir. TUSKON’un yönetim kurulu üyeleri de özellikle Afrika ülkelerinin fahri konsoloslarıydılar. Mustafa Günay bu fahri konsoloslukları cemaate para aktarmaları şartıyla ve en az milyon dolar bedelle iş adamlarına bir nevi satıyordu. Fahri konsolos olan iş adamları da böylece diplomatik dokunulmazlık alıyorlar ve iş hacimlerini de olağanüstü büyütüyorlardı”

‘Gizleyerek sürdürüyorlar’

Gizli tanık ayrıca, “Şunu net olarak söyleyebilirim ki, 15 Temmuz olaylarından ve bunca gözaltı ve tutuklamalardan sonra dahi örgüt ayakta kalmak için faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir. İş adamları kendilerini gizleyerek örgütü finanse etmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Boran ifadesinin devamında, örgütün özellikle kaçma üssü olarak Etiyopya ve Almanya’yı tercih ettiklerini belirtirken birbirleriyle de facetime üzerinden bağlantı kurduklarını belirtti.

‘Kavurmacı, onun için 3 sayfalık ayakkabı çizimi yaptırdı’ iddiası

İddianamede Mustafa Şevki Kavurmacı’nın, Aydınlı Hazır Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli Büyükçekmece’deki işyerinde yapılan aramada üzerinde Fetullah Gülen’in ayak ölçüsü ve “Mustafa Kavurmacı” ibareleri bulunan ve Fetullah Gülen için yaptırılacak olan ayakkabının kastedildiği “İnce deriden yapılacak” ibareli üç sayfadan ibaret çizim bulunduğu belirtildi.

‘Faruk Güllü örgütün şirin ve sempatiği’

İddianameye gizli tanıkların ifadeleri damga vurdu. Gizli tanık Demir ifadesinde, “Faruk Güllü örgütün şirin ve sempatiği. Her geldiği toplantıya koli koli baklava getiriyor. Mütevelli heyetlerinde tatlı sempatik hareketler ile para isteneceği zaman ‘Hizmet için 100 bin dolar verdim. Siz arkadaşlar ne veriyorsunuz?’ şeklindeki yumuşak tavırlarla örgüt adına iyi para toplanmasını sağlar. Örgüt, özellikle kendisine ‘yurt dışına çıkmalısın, devlet sana operasyon yapacak, üzülmeni istemiyoruz’, diyerek baskı yaptı. Görgülü Pastaneleri’nin sahibi Mehmet Tahir Sekizkardeş de örgüte ciddi himmet paraları vermekle tanınır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı