Gazete Vatan Logo

TUSKON'a dev operasyon

Fethullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TUSKON ve üye şirketlere operasyon başlatıldı. 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ayrıca 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi. Şuana kadar 60 kişi gözaltına alındı.

TUSKON'a dev operasyon

Sabah'ın haberine göre; 15 ilde 1000 polisle gerçekleştirilen operasyon kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor. Gözaltı listesinin bir numarasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral var.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada operasyon için düğmeye basıldı. TUSKON ve üye şirketlere dev FETÖ operasyonu başlatıldı.

187 KİŞİNİN MAL VARLIKLARINA DA EL KOYULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi.Gözaltına alınan şüpheli sayısı 60'a yükseldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İsmail Uçar, hakkında gözaltı kararı verilen aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Faruk Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Bu kararın, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile ''mal varlığı ile ilgili tedbir-el koyma'' kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, Ömer Faruk Kavurmacı ve Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı. Diğer şüphelileri ise arama çalışmaları sürüyor.

Bu arada, operasyon sırasında Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ve Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve bunlara el konulduğu kaydedildi.

1000 POLİS KATILIYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından koordine edilen soruşturma kapsamında 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gözaltı işlemlerini uygulamak üzere sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçti. Mahkeme kararı ile de şüphelilerin adreslerinde arama başlatıldı. Operasyona 1000 polis katılıyor. Çok sayıda ünlü holding ve şirkette arama ve gözaltı işlemi başladı. FETÖ ile iltisaklı şirketler didik didik aranıyor.

ÜNLÜ PATRONLARA GÖZALTI

Haberin Devamı

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildi. Yine gözaltı listesinde Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu da bulunuyor. Bu işadamlarının adreslerinde de arama gerçekleştirildi.

TUSKON BAŞKANI BAŞ ŞÜPHELİ

Gözaltı listesinin ilk sırasında ise 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz' diye tehdit eden konuşması ile akıllarda yer edimen TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral bulunuyor. Meral'in tehdit konuşmasını ayakta alkışlayan ve sosyal medyadaki görüntülerde ayakta alkış tutarken görülen çok sayıda FETÖ'cü işadamı da gözaltı listesinde... Birçoğu gözaltına alınmış durumda. Rızanur Meral'in ise yurtdışına firar ettiği biliniyor.

TERÖRÜN FİNANSMANI

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında şüphelilere yöneltilen suçlama ise 'Terör örgütünün finansmanı', 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü kurmak ve yönetmek.' Rıza Nur Meral'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettiği videonun ise dosyadaki deliller arasında olduğu belirtildi.

BAKLAVACI GÜLLÜOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Baklavacı Güllüoğlu’ndan yapılan açıklamada, "Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, başlatılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında bu sabah bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştür. Yönetim Kurulu Başkanımız herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış üstelik yer almayacak karakterde bir insandır. Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü'nün en kısa sürede görevinin başına döneceğine inanıyoruz.’’denildi

Haberin Devamı

EROĞLU HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA

Bilindiği gibi Fettullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında mali şube ekipleri bir süredir çok sayıda şirkette aramalar yapmakta, çeşitli bilgi ve belgeleri incelemektedir. Sabah saatlerinde Eroğlu Holding binasının bir katında Yönetim Kurulu Başkanımızın geçmişte TUSKON’daki adından dolayı bir arama gerçekleştirilmiştir. Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fettullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nurettin Eroğlu TUSKON yönetiminde değildir, bu kuruluşla herhangi bir bağlantısı yoktur.