Gazete Vatan Logo

TÜSİAD: Olumlu sonuçlara vesile olmasını diliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın duyurduğu Yeni Ekonomi Programı'nı (YEP) değerlendiren TÜSİAD, "Ülkemizin sürdürülebilir büyüme hedefleri ve küresel rekabet gücü açısından olumlu sonuçlara vesile olmasını diliyoruz" açıklamasını yaptı.

TÜSİAD: Olumlu sonuçlara vesile olmasını diliyoruz

TÜSİAD'ın açıklamasında, "Bugün açıklanmış olan yeni ekonomik reform paketinin ülkemizin sürdürülebilir büyüme hedefleri ve küresel rekabet gücü açısından olumlu sonuçlara vesile olmasını diliyoruz. Açıklanan hedeflerin başarısı için acilen gerekli çalışmalara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Bu yönde hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler ve kapsamlı bir eğitim reformu başta olmak üzere demokrasi, sosyal kalkınma ve yatırım ortamını güçlendirecek reformlara da ivedilikle ihtiyacımız vardır. Böylece aynı zamanda ekonomide verimliliği, girişimciliği, yaratıcılığı ve inovasyonu ilerletmemiz mümkün olacaktır. İçinde bulunduğumuz uluslararası ekonomik ortamı ve ülkemizin ekonomik durumunu dikkate alarak, enflasyonun düşmesi için gerekli sıkı para ve maliye politikasının devamı ve kurumların bağımsızlığının güçlendirilmesi önceliktir."