Gazete Vatan Logo

TÜSİAD’a dava sitemi

DEİK Başkanı Vardan, TÜSİAD’ın Bakanlığa bağlanan DEİK yönetiminden çıkmak ve yıllık gelirinin yüzde 1’ini vermemek için açtığı davayı değerlendirirken, “Onların ayrı durması hoş olmadı” dedi.

TÜSİAD’a dava sitemi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) DEİK’e açtığı davayla ilgili konuştu. Hükümet, TOBB bünyesinde faaliyet gösteren DEİK’i Ekonomi Bakanlığı’na bağlarken, yapılan düzenleme ile TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD ve Türkiye Müteahhitler Birliği’nin her yıl gelirlerinin yüzde 1’ini DEİK’e aktarma zorunluluğu getirilmişti. TÜSİAD’ın, DEİK yönetiminden çıkmak ve yıllık gelirinin yüzde 1’ini DEİK’e aktarmamak için Danıştay’a açtığı davayla ilgili sitemde bulunan DEİK Başkanı Vardan, O dönem yönetim kurulunda yer alan herkesi Ekonomi Bakanı’nın bizzat arayarak DEİK’in yeni baştan oluşturulduğunu ve bu yeni oluşumda aranan kişinin de bulunmasını arzu ettiklerini söylediğini aktardı.

Vardan, şöyle devam etti: “Daha geniş bir temsil kabiliyeti olan yeni yapıda Haluk bey (Dinçer) de bu arananlardan biridir. Bu bağlamda Haluk Bey’den böyle bir teyit de alınmışken, onların ayrı durması hoş olmadı. Dava konusu tamamıyla kendi bilecekleri bir şey. Öyle bir karar almış olabilirler. Davayı Haluk Bey’le hiç konuşmadık. Muhtemelen yönetim kurullarında buna bir itiraz geldi, onlar da o şekilde hareket etmek durumunda kaldı. Biz burada hiçbir kurumu, hiçbir şahsı ayırmıyoruz.”

Haberin Devamı

Vardan, DEİK bünyesinde 102 kurucu kuruluşun yer aldığı bilgisini vererek, TÜSİAD’ın da bu kuruluşlardan ve ayrıcalıklı olanlar arasında bulunduğunu dile getirdi.

Faiz artışı dolardaki düşüşe cevap değil

DEİK Başkanı Vardan, faizlerin artmasının, kendilerine ekstra maliyetlerin gelmesi anlamını taşıdığını belirterek, “Tabii öbür taraftan insanlar şunu düşünüyor; ‘Döviz arttığı zaman maliyet artmıyor mu?’ Doğru, fakat biz burada faizleri artırmakla dolarda bir düşüşün sağlanabileceği kanaatini taşımıyoruz. Onu düzelttiğinizde diğer taraf düzeliyor değil. Onun için faizleri artırmanın doları veya euroyu düşürmede cevap olacağı kanaatini taşımıyorum” dedi.