Gazete Vatan Logo

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil tarih verdi

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil AA Finans Masası'nda, Milli Muharip Uçak Projesi hakkında, "İngilizlerle çalışmaya (IDEF) fuar sonrası başlıyoruz." dedi

TUSAŞ Genel Müdürü Kotil tarih verdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak Projesi için İngilizlerle Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF) sonrasında çalışmaya başlayacaklarını bildirdi.

Temel Kotil, Anadolu Ajansı'nın (AA) 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde geliştirdiği AA Finans Haberleri Terminali'nden canlı yayınlanan Finans Masası'na konuk oldu.

Kotil, yarın başlayacak IDEF'e ilişkin soru üzerine, fuarı bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onurlandıracağını, delegasyon olarak yurt dışından yüksek bir katılımın olacağını, milli savunma bakanları, genelkurmay başkanları, kendilerinin görüşme yapacakları şirket genel müdürlerinin de bulunacağını bildirdi.

Malezya'nın TUSAŞ'a denk gelen şirketinin genel müdürü, Pakistan'ın, Orta Doğu ve Uzak Doğu'nun genel müdürlerinin geleceğini anlatan Kotil, şunları söyledi:

"Bunlarla birebir görüşmelerimiz olacak. Airbus Savunma, Boing Savunma, Lockheed Martin... Hepsi burada oluyorlar. Dolayısıyla dünya yarından başlamak üzere İstanbul'da savunma sanayi konusunda bir araya geliyor. TAI olarak özgün ürünlerimiz var. Onları sergileyeceğiz. En çok merak ettiğiniz büyük ihtimalle helikopterimizdir. T-625 dediğimiz helikopterimiz ilk kez görücüye çıkıyor. Bu proje gelişme aşamasında olan bir projemiz. İlk uçuş 2018 Eylül diyorduk ama Allah'ın izniyle eylülden önce yaparız.

Haberin Devamı

Bu fuarda HÜRKUŞ-C'mizi, hafif saldırı uçağını da görmüş olacağız. ATAK helikopterini de orada göreceğiz. ANKA'mızı en güzel şekilde bu yıl getiriyoruz. ANKA'mızda uydu haberleşme sistemi var. Hava kapalı olsa bile yeri görebilen radar sistemiyle ANKA'mız var. Aynı ANKA'mızda gece gündüz görüş sistemi ve hedefi işaretleme sistemi bulunuyor. ANKA'mızı bir daha görücüye çıkarıyoruz."