Gazete Vatan Logo

TUSAŞ borsaya Şubat’ta uçacak

Yerli helikopteri yapan ve F-35 taarruz uçağına parça üreten TUSAŞ, Şubat ayının ilk yarısında halka açılıyor. Büyük ilgi beklediklerini söyleyen TUSAŞ CEO’su Dörtkaşlı, “Çok kuvvetli hikayemiz var” diyor.

Yerli helikopter ATAK ile insansız hava aracı Anka’yı üreten ve F-35 savaş uçağına parça üretimi yapan Türk Havacılık ve Uzay Sanayi Şirketi (TUSAŞ), Şubat ayında Borsa istanbul’a geliyor. TUSAŞ’ın CEO’su Muharrem Dörtkaşlı, şirketin sermaye artırımı yoluyla yapılacak halka arzını Şubat ayının ilk yarısında planladıklarını söyledi.

F-35 uçağının orta gövdesinin teslim töreninde açıklamalarda bulunan Dörtkaşlı, halka arza ilişkin çalışmaların sürdüıünü belirterek, “Yönetim kurulumuzdan ve hissedarlarımızdan gerekli yetkileri aldık. Sermaye artışı yöntemi ile yapacağız. Yüzde 25 sermaye artışı yöntemi ile olacak halka arz. 2013 üçüncü çeyrek mali tabloları ile çıkacağız ve Şubat ayının ilk yarısı için planlıyoruz” dedi.

‘Çok vaat edici bir şirketiz’

“SPK başvurumuzu yaptık, sanırım inceleme devam ediyor. Çok da yoğun bir takvim var” diyen Dörtkaşlı, yatırımcılardan nasıl bir ilgi beklediklerini şu sözlerle anlattı: “Büyük ilgi bekliyoruz çünkü iyi bir hikayemiz var, kuvvetli bir hikayemiz var. Bunun yatırımcı tarafından değerlendirileceğine inanıyorum. TUSAŞ çok vadedici bir şirket.”

Aselsan’ın da ikincil halka arza hazırlandığı hatırlatıldığında ise Dörtkaşlı muhtemelen bir çakışma olmayacağını belirtti ve “O değerlendirme hissedarımız tarafından da yapıldı diye düşünüyorum, dolayısıyla onun önlemleri alınmıştır. Takvim böylesi uygun oldu bizim değerlendirmemizde, danışmanlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu tarihi uygun bulduk” dedi.

İlk F-35 gövdesini törenle teslim etti

Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) F-35 projesi kapsamında TUSAŞ tarafından üretimi tamamlanan ilk orta gövdenin teslimatı ABD’li Northop Grumman ve Lockheed Martin firmalarına yapıldı. TUSAŞ, sözleşmeye göre 400 orta gövdeyi daha üretip teslim edecek. ABD’nin yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak üzere Lockheed Martin tarafından başlatılan F-35 projesinin konsorsiyumuna Türkiye 1999’da katıldı.

F-35’i geliştiren konsorsiyumda ABD ve Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya, İtalya ve Hollanda yer alıyor. Türkiye proje kapsamında toplamda 100 adet F-35 uçağı almayı planlıyor.

Haberin Devamı