Gazete Vatan Logo

TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavları başvurusu için bugün son gün!

ÖSYM resmi internet sitesinde TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavları için bir duyuru yayınladı. TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavları 28 Şubat'ta başlamıştı, 7 Mart yani bugün ise sona erecek. TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavlarına girmek isteyen adayları bugünü kaçırmaması gerekiyor. İşte ayrıntılar...

TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavları başvurusu için bugün son gün!

TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavlarının 28 Şubat'ta başlayacağı ve 7 Mart'ta sona ereceği ÖSYM tarafından duyurulmuştu. TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavlarına girmek isteyen adayların bugün saat 23:59'a kadar başvuru yapması gerekiyor. Her oturum için 150 TL sınav ücreti alınmaktadır. İşte detaylar...

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

2017-TUS (İlkbahar Dönemi) Başvuruları

2017 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-TUS) İlkbahar Dönemi Sınavı, 22 Nisan 2017 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 28 Şubat – 7 Mart 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır.

Haberin Devamı

Sınava başvuracak adayların Ek’te yer alan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2017-STS Tıp Doktorluğu (İlkbahar Dönemi) Başvuruları
Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulu’nun kararı uyarınca Merkezimiz tarafından Tıp Doktorluğu alanlarında yapılacak Seviye Tespit Sınavı (2017-STS Tıp Doktorluğu) İlkbahar Dönemi 22 Nisan 2017 tarihinde uygulanacaktır.
2017 Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavına başvurular, 28 Şubat – 7 Mart 2017 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır.
Sınava başvuracak adayların Ek’te yer alan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Adaylara saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

Haberin Devamı