Gazete Vatan Logo

TUS tercihleri ne zaman? TUS tercihleri nasıl yapılır?

2014 TUS – Sonbahar Dönemi ile ilgili olarak yapılan yeni değerlendirme sonrasında sonuçlar, 15 Haziran 2017 tarihinde adaylar ve kamuoyu ile paylaşıldı. 2014 – TUS Sonbahar Dönemi yeni değerlendirme sonuçlarına göre tercih işlemleri nasıl yapılacak? TUS tercihleri ne zamana kadar yapılabilecek?

TUS tercihleri ne zaman? TUS tercihleri nasıl yapılır?

14 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilmiş olan 2014- TUS sonbahar dönemi için yeni değerlendirme yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda, adaylar için tercih işlemleri 4 Temmuz itibariyle başladı. 4 Temmuz’da başlayan tercih işlemleri 10 Temmuz’da sona erecek. Tercih işlemleri adaylar tarafından ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapılabilecek. Tercih işlemlerinin ardından boş kalan kontenjanlar için de ek tercih işlemi yapılacak.

TUS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TUS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

TUS için tercih yapmak isteyen adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine girerek gerekli işlemleri yapabilirler. ÖSYM, tercihler için adaylara 30 tercih hakkı sunuyor. Sunulan 30 tercih hakkının tamamının doldurulması gerekmiyor. Adaylar, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden tercih işlemlerini gerçekleştirmeden önce tercih kılavuzunu dikkatlice incelemelidirler. İlgili tercih kılavuzuna ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilir. Yapılacak olan her tercih için, adayın o tercihe ait olan şartları ve özel koşulları yerine getiriyor olması gereklidir. Özel koşul; ilgili programda eğitim alabilmek için gerekli olan ve kurumlar tarafından belirlenen, yazılı sınav ile ölçülemeyen niteliktir. 4 Temmuz ve 10 Temmuz tarihleri arasında tercih işlemleri bitirildikten sonra, yapılan tercihler üzerinde değişiklik işlemi yapılabilir. Belirlenen tercih süresi sona erdiğinde tercihler ile ilgili olarak herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

TUS EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

TUS için tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından, ÖSYM tarafından ilan edilen tarihler arasında ek yerleştirme işlemi yapılacak. Ek yerleştirme işlemi; adayların tercihte bulunmaması, yerleştirme işlemi yapılan ancak başvuru süresi içinde başvuru işlemi yapmayan ve yerleştirmesi yapıldığı halde atama için durumu uygun olmayan adaylar tarafından boş bırakılan kontenjanlar için merkezi olarak yapılır. Ek yerleştirme işlemi için adaylar tarafından yerine getirilmesi gereken şartlar bulunur. Adayların yerine getirmesi gereken şartlar;

Haberin Devamı

TUS ilgili dönem sınavına girmek

TUS ilgili dönem sonunda hiçbir programa yerleştirilmemek

Yerleştirme işlemi için esas alınacak olan Ağırlıklı Mesleki Bilgi sınavı puanı 45 ve üzerinde olmak

Adaylar, yapacakları ek yerleştirme işlemleri için 15 Türk Lirası TUS tercih ücreti ödemesi yapacak. Ek yerleştirme için ödenecek olan tercih ücreti, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alnı üzerinden banka kartı/kredi kartı ile ödenebilecek. ÖSYM tarafından belirlenen süre içerisinde, aday işlemleri sisteminden gerekli tercih işlemlerini tamamlayan ancak tercih işlemlerini tamamlamasına rağmen tercih ücretini ödemeyen adayların işlemleri geçersiz sayılacaktır.

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ilan edilecektir. Sonuçların ilan edilmesinin ardından adaylar, 10 iş günü içinde kayıt işlemlerini yaptırmalıdırlar. Ek yerleştirme sonuçları için adayların adreslerine sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı