Gazete Vatan Logo

TUS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır?

14 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilmiş olan sonbahar dönemi TUS için yeni değerlendirme yapıldı. Yapılan yeni değerlendirme sonucunda adaylar için yerleştirme işlemleri başladı. 2014 – TUS Sonbahar Dönemi için yapılan yeni değerlendirmeye göre TUS tercihleri nasıl yapılır? Tercihler ne zamana kadar sürecek?

TUS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır?

2014 – TUS Sonbahar Dönemi ile ilgili olarak yeni bir değerlendirme yapıldı. 15 Haziran 2017 tarihinde duyuru yapılarak adaylar için açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, TUS tercih işlemleri 4 Temmuz 2017 tarihinde başladı ve 10 Temmuz Pazartesi günü sona erecek. Belirtilen tarihler arasında adaylar, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden gerekli tercih işlemlerini yapabilirler.

TUS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TUS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

TUS tercih işlemleri, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen diğer sınavlarda olduğu gibi ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılıyor. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yaparak, gerekli tercih işlemlerini yapabilirler. Tercih işlemi için adayların 30 tercih hakkı bulunuyor. Adaylara tanınan 30 tercih hakkının da doldurulma zorunluluğu bulunmuyor. Adaylar tarafından tercih işlemleri gerçekleştirilmeden önce ÖSYM tarafından yayınlanmış olan TUS tercih kılavuzunun incelenmesi gerekiyor. Yapılacak olan tercihler için gerekli şartlar da adaylar tarafından taşınıyor olmalıdır. Tercih süresi içerisinde yapılmış olan tercihler için değişiklik yapılabilir. ÖSYM tarafından belirlenen tercih süreci sona erdikten sonra herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Adaylar, kontenjanlar için belirlenen özel koşulları da göz önüne almalıdırlar. Özel koşullar, ilgili programda eğitim yapabilmek için kurumlarca belirlenmiş olan ve yazılı sınav ile ölçülemeyen niteliklerdir.

Haberin Devamı

TUS EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

TUS için sonuçların ÖSYM tarafından ilan edilmesinin ardından ek yerleştirme işlemi gerçekleştirilir. Sınava giren adayların yerleştirilmiş olmalarına rağmen durumlarının atama işlemi için uygun olmaması, adayların tercih etmemesi ve yerleştirmesi yapılmış olan adayların başvuru süresi içerisinde başvurusunu yapmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için merkezi olarak ek yerleştirme işlemi yapılır. Ek yerleştirme işlemi yapacak olan adayların bazı şartları yerine getiriyor olması gereklidir. Yerine getirilmesi gereken şartlar şunlardır;

Haberin Devamı

TUS için ilgili dönem sınavına girmiş olmak

TUS ile ilgili dönem sonunda hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak

Yerleştirme için esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı puanının 45 ve üstünde olması

Ek yerleştirme işlemi için adaylar, 15 Türk Lirası TUS tercih ücreti ödeyecek. TUS ek yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak banka kartı ya da kredi kartı ile ödenebilecek. Tercih süresi içinde, aday işlemleri sistemi üzerinden tercih işlemlerini tamamlayan ancak tercih ücretini yatırmayan adayların tercih işlemleri geçersiz sayılacak. Ek yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından internet sitesi üzerinden ilan edildikten sonra adayların, 10 iş günü içerisinde kayıtlarını yaptırması gereklidir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adayların adreslerine sonuç belgesi gönderimi yapılmayacaktır.