Gazete Vatan Logo

TUS tercihi yapacaklar dikkat!.. TUS tercihleri için bugün son gün..

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) için tercih yapma süresi bugün son buluyor. 4 Temmuz tarihinde başlayan tercih işlemleri 10 Temmuz’da sona erecek. Bu yüzden halen tercihlerini yapmamış olan adayların tercihlerini vakit kaybetmeden yapması gerekiyor. Peki TUS tercih işlemi nasıl yapılır?..

4 Temmuz-10 Temmuz tarihleri arası olarak belirlenen tercih süreci sona eriyor. Adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Tercih işlemleri sona erdikten sonra boş kalan kontenjanlar için de ek yerleştirme işlemi yapılabilecek.

TUS TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

TUS için tercih işlemi yapacak olan adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile aday işlemleri sisteminden gerekli olan işlemleri gerçekleştirebilirler. TUS tercihleri için adaylara ÖSYM tarafından 30 tercih hakkı sunuluyor ve 30 tercih hakkının tamamının doldurulma zorunluluğu bulunmuyor. Adaylar, ÖSYM tarafından yayınlanmış olan TUS tercih kılavuzunu incelemeli, sonrasında tercih işlemlerini gerçekleştirmelidirler. TUS tercih kılavuzuna ÖSYM’nin resmi internet sitesinden erişim sağlanabilir. Tercih listesine yazılacak olan her tercih için aday tarafından gerekli özel şartların ve koşulların karşılanıyor olması gereklidir. İlgili programda eğitim almak için gerekli olan ve kurumlarca belirlenen, yazılı sınav ile ölçümü yapılamayan nitelikler, özel koşulları oluşturur. Tercih süresi sona erene kadar adaylar yapmış oldukları tercihler için değişiklik işlemi gerçekleştirebilirler. Tercih süresi sona erdikten sonra tercihler ile ilgili bir değişiklik yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

TUS EK YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

TUS için tercih işlemleri sona erdikten sonra, boş kalan kontenjanlar için ÖSYM tarafından ek yerleştirme süreci başlatılacak. Ek yerleştirme işlemi; yerleştirme işlemi yapılmış olan ancak başvuru süresinde başvurusunu yapmayan, tercih işleminde bulunmayan ve yerleştirme işlemi yapıldığı halde atama için gerekli koşulları taşımayan adaylar tarafından boş kalan kontenjanlar için yapılacak. Ek yerleştirme işlemi yapmak isteyen adaylar için bazı şartlar gereklidir.

Adayların ek yerleştirme işlemi gerçekleştirebilmesi için gerekli olan şartlar şunlardır:

TUS için ilgili olan dönem sınavına girmek

TUS için ilgili dönem sonunda hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak

Haberin Devamı

Yerleştirme işleminde esas alınacak olan Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı puanı, 45 puan ve üzerinde olmak

Adaylar, TUS için yapacakları ek yerleştirme tercih işlemleri için 15 Türk Lirası ücret ödeyecekler. Ek yerleştirme için ücret ödeme işlemi, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden kredi kartı ya da banka kartı ile yapılacak. Belirlenen süre içinde tercih ücretinin ödenmesi gereklidir. TUS tercih işlemini yapan ancak tercih ücretini ödemeyen adayların, yapmış oldukları tercihler geçersiz olarak sayılacak.

Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin internet sitesinde sonuçlar kısmında ilan edilecek. TUS yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesi ile birlikte de 10 iş günü içinde adayların kayır işlemlerini yapması gereklidir. Ek yerleştirme sonuçları sadece ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Adaylar için ayrıca adreslerine sonuç belgesi gönderimi yapılmayacak.