Gazete Vatan Logo

TUS sonbahar dönemi geç başvuru ne zaman yapılacak?

TUS başvuru işlemleri 12 Temmuz tarihinde sona erdi. 5-12 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapamayan adaylar, geç başvuru gününde başvuru yapabilecekler. TUS sonbahar dönemi 27 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. TUS sonbahar dönemi geç başvuru işlemi ne zaman yapılacak? Geç başvuru ücreti ne kadar ödenecek?

TUS sonbahar dönemi geç başvuru ne zaman yapılacak?

ÖSYM tarafından TUS sonbahar dönemi için adaylara tanınan başvuru süresi sona erdi. Belirlenen tarihler arasında TUS başvurusu yapmayan adaylar 26 Temmuz Çarşamba günü başvurularını yapabilecekler. 26 Temmuz Çarşamba günü başvuru işlemi ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacak. Geç başvuru gününde adaylar sistem üzerinde başvurularını gerçekleştirdikten sonra başvuru ücretini de ödeyerek TUS başvurularını tamamlayacaklar.

TUS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TUS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

TUS geç başvuru işlemleri ÖSYM aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak gerçekleştirilecek. Adayların hem başvuru işlemini hem de sınav ücreti ödeme işlemini aynı gün içinde yapması gereklidir. Sınav için başvuru işlemi yapan ancak sınav ücretini ödemeyen adayların sınav başvuruları da geçersiz sayılacaktır.

Adayların, aday işlemleri sistemini kullanarak TUS başvuru işlemini gerçekleştirebilmesi için sistem üzerinde geçerli fotoğraflarının bulunması gereklidir. Sistemde son 50 ay içinde çekilmiş fotoğrafı yüklü olmayan adaylar başvuru yapamazlar. Güncel fotoğrafı olmayan adayların başvuru merkezlerine giderek başvurularını gerçekleştirmesi gereklidir. Başvuru merkezleri tarafından yapılan başvurular için 5 Türk Lirası ücret alınır. TUS geç başvuru gününde başvuru yapanlar sınava sadece Ankara’da bulunan sınav merkezinde girebilecek. Ankara dışında sınav merkezi tercihi yapılmayacak.

Haberin Devamı

TUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TUS için 5-12 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapan adaylar 150 Türk Lirası ücret ödemesi gerçekleştirdi. 26 Temmuz’da başvuru yapacak olan adaylar ise Temel Tıp Bilimleri sınavı ve Klinik Tıp Bilimleri sınavı için 225 Türk Lira ödeme gerçekleştirecek. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanından yapabilecekler.

TUS İÇİN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

27 Ağustos 2017 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek olan TUS için 15 dakika kuralı uygulanacak. 15 dakika kuralına göre adaylar 09.45’ten sonra sınav binasına alınmayacak. Adayların gerekli güvenlik kontrollerinin sağlanması ve herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır şekilde beklemeleri gereklidir.

Haberin Devamı

Adaylar sınava sınav giriş belgeleri ve T.C. kimlik kartları ile giriş yapacaktır. Sınav giriş belgesi ve T.C. kimlik kartı yanında olmayan adaylar sınava giremezler. Sınav esnasında adaylar tarafından uyulması gereken kurallar, ÖSYM’nin internet sitesinde bulunan kılavuzda yer alıyor. Adaylar için belirlenen kurallara uyulması gereklidir. Kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları da geçersiz olarak sayılır.