Gazete Vatan Logo

TUS sonbahar dönemi geç başvuru ne zaman yapılacak?

27 Ağustos tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan 2017 TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) için başvuru işlemleri 5-12 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Belirlenen süre içinde başvuru işlemini yapmayan adaylar geç başvuru gününde başvuru işlemlerini yapabilirler. TUS sonbahar dönemi geç başvuru günü ne zaman? Başvuru nasıl yapılacak?

TUS sonbahar dönemi geç başvuru ne zaman yapılacak?

TUS sonbahar dönemi için başvuru süreci sona erdi. Başvuru sürecinde başvurusunu yapmayan adaylar geç başvuru günü olan 26 Temmuz Çarşamba gününde başvuru işlemlerini yapabilirler. Başvuru işlemlerinin yapıldığı gün içine sınav başvuru ücretinin de ödenmesi gerekiyor. Diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da geç başvuru gününde başvuran adaylar daha fazla başvuru ücreti ödeyecekler.

TUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TUS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

TUS geç başvuru işlemi yapmak isteyen adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemini kullanarak başvuru yapabilirler. Başvuru işlemi için aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giren adaylar, ekranın sol tarafında yer alan menü üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Geç başvuru için adaylara ÖSYM tarafından tanınan süre 1 gündür. Aynı gün içinde başvuru ücreti de ödenmelidir.

Adayların aday işlemleri sisteminden başvuru yapabilmeleri için geçerli bir fotoğraflarının yani son 50 ay içerisinde çekilmiş olan fotoğraflarının yer alması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilen fotoğrafı aday işlemleri sisteminde bulunmayan adaylar başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yapabilirler. Başvuru merkezlerinin adreslerine ÖSYM tarafında yayınlanan başvuru kılavuzundan ulaşılabilir.

Haberin Devamı

Adayların normal başvuru sürecinde olduğu gibi sınav merkezi tercih hakları da bulunmuyor. Geç başvuru gününde başvuran adaylar sınava sadece Ankara’da sınav merkezinde girebilecek.

TUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TUS için belirlenen ücret 150 Türk Lirasıdır. Geç başvuru için ödenecek olan TUS başvuru ücretleri ise şöyledir;

Temel Tıp Bilimleri sınavı 225 Türk Lirası

Klinik Tıp Bilimleri 225 Türk Lirası

Geç başvuru ücreti ödemesi sadece ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak banka kartı/kredi kartı ile yapılabilecektir. Normal başvuru sürecinde olduğu gibi bankalar aracılığı ile ödeme işlemi yapılamaz.

SINAVA GİRECEK OLAN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Sınav 27 Ağustos 2017 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecektir. Adaylar sınava giderken yanlarında sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarını götürecekler. ÖSYM tarafından düzenlenen diğer sınavlar olduğu gibi bu sınavda da 15 dakika kuralı uygulanacaktır. Sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sınav binalarına adayların alım işlemleri durdurulacaktır. Adayların sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce sınav binası önünde hazır olarak bulunması gereklidir. Sınav giriş yerinin sınav öncesinde görülmesi de adaylar açısından avantaj sağlar. Sınav süresince adayların uyması gereken kurallar belirlenmiştir. Bu kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavı geçersiz sayılır.

Haberin Devamı