Gazete Vatan Logo

TUS İlkbahar dönemi sınavında dikkat edilmesi gerekenler!

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) hekimler, veteriner, diş hekimliği, kimya gibi meslek çalışanları tarafından girilen bir sınavdır. TUS ilkbahar dönemi sınavının tarihleri yaklaştı ve sınava girecek olan tüm adaylar heyecanla sınavın başvuru tarihlerini merak ediyorlar.

TUS İlkbahar dönemi sınavında dikkat edilmesi gerekenler!

TUS için başvurular 28 Şubat ve 7 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Sınavın olacağı tarih ise 22 Nisan olarak belirlendi. 22 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Tıpta Uzmanlık Sınavının sonuçları da 17 Mayıs tarihinde açıklanacaktır.

TUS 2017 HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TUS İlkbahar Dönemi Sınavı Giriş Belgesi

Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) giriş yapmak için her sınavda olduğu gibi giriş belgesi olması gerekmektedir. Gerekli tarihlerde başvurusunu tamamlamış olan adaylar sınav tarihine kadar giriş belgelerini almalıdırlar. TUS giriş belgeleri ÖSYM tarafından verilmektedir. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM aday şifreleri ile birlikte ais üzerinden giriş belgesini alabilirler.

TUS Adaylarının Sorumlu Olduğu Dersler

Anatomi

Küçük Stajlar

İç Hastalıkları

Patoloji

Farmakoloji

Embriyoloji - Fizyoloji – Histoloji

Genel Cerrahi

Biyokimya

Mikrobiyoloji

Pediatri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bilgisi

Sınava Girecek Olan Adayların Dikkat Etmesi Gerekenler

Haberin Devamı

Sınava girecek olan adayların öncelikle sınava giriş için gerekli olan sınav giriş belgelerini almaları gerekmektedir. Sınav giriş belgesi olmayan adayların sınava alımı kesinlikle yapılmayacaktır. Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi de budur. Sınav giriş belgesi üzerinde aday için gerekli bütün bilgiler yer almaktadır ayrıca belgenin üzerinde fotoğraf bulunma zorunluluğu da bulunmaktadır. Aksi takdirde giriş belgesi geçersiz sayılır.

ÖSYM’nin yapmış olduğu yeni uygulama ile sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce hiçbir aday sınav binasına alınmayacaktır. Sınava girecek olan adayların en az 1 saat önce sınav binasının önünde olmaları gerekmektedir. Sınav binaları gerekli saatlerde öğrencilerin girişini başlatacaktır ve girişlerin son buluşu da duyurulacaktır. Belirtilen saatlerde sınava gelen adaylar kesinlikle sınavın yapılacağı binaya alınmayacaktır.

TUS Sınav Sonucu İtirazı

Sınavdan sonra yaşanabilecek herhangi bir olumsuz durumda sınav sonucunuza itiraz hakkınız bulunmaktadır. Bu hak tüm adaylara ÖSYM tarafından verilmiştir. İtiraz etmek için ilk olarak ÖSYM tarafından yayınlanan “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği”ni doldurmanız gerekiyor. Bu belgeyi ÖSYM’nin internet sayfası üzerinden bulabilirsiniz. Belgeyi doldururken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise “Evrak Referans Numarası”nın yazılması. Evrak referans numaranızı öğrenmek için ÖSYM’nin ais sayfasına giriş yapınız bu sayfadan evrak referans numaranızı hemen alabilirsiniz. Belge üzerinde bulunan neden itiraz ettiğinizi belirteceğiniz bölümü özenli bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Belgeyi doğru bir şekilde doldurduktan sonra ÖSYM’nin sitesinde belirtilen Ankara merkez şubesine kargo ile gönderip itirazda bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı