Gazete Vatan Logo

TUS Ek Yerleştirme Başvurularının Alınması

Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı (TUS) 2016 Sonbahar dönemi oturumları 25 Eylül 2016 tarihinde düzenlenmiş ve tercih işlemlerinden sonra 11 Ocak 2017 tarihinde tercih sonuçları açıklanmıştı. Ek yerleştirme bekleyen binlerce aday için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden bir açıklama geldi ve başvuru süreci başladı. TUS tercih ve ek yerleştirme dönemi gelişmelerini detaylı bir şekilde haberimizde bulabilirsiniz.

TUS Ek Yerleştirme Başvurularının Alınması

2016 yılı Eylül ayında düzenlenen sınav sonrası, tercih işlemleri 30 Aralık tarihinde ÖSYM tarafından resmi site üzerinden yapılan bir duyuruyla başlatılmış ve yaklaşık 12 gün sonra tercih sonuçları yine ÖSYM tarafından yapılan bir duyuruyla adaylara duyurulmuştu.

TUS EK TERCİH HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

‘’2016-TUS (Sonbahar Dönemi):Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

2016-TUS (Sonbahar Dönemi) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları 11 Ocak 2017 günü saat 17:40'tan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ekte verilmiştir.

Adaylara saygıyla duyurulur.’’

Bu açıklama sonucu, açıkta kalan birçok aday olmuştu ve bu adaylar için de ÖSYM’nin bir ek yerleştirme süreci başlatacağını, açıkta kalan kontenjanlar için tercihlerin alınacağını adaylar bekliyordu. Beklenen açıklama ÖSYM resmi sitesinden yapıldı.

Haberin Devamı

2016 TUS Sonbahar Dönemi ÖSYM Ek Yerleştirme Başvuruları Açıklaması

2016 TUS Sonbahar Dönemi ek yerleştirme süreci boyunca, ek yerleştirmeden yararlanmak isteyen adayların yapması gereken işlemler ve ödenmesi gereken ücretler konusunda detaylı ve bilgilendirici olan TUS: Tıpta uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı başlıklı açıklamanın tam metni şu şekildeydi;

2016 TUS Sonbahar Dönemi: Ek Yerleştirme Tercihlerinin Alınması

2016-TUS Sonbahar Dönemi ile ilgili ek yerleştirme tercih işlemleri, 7-14 Şubat 2017 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15.00 TL’dir. Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a kadar yatıracaklardır.

Haberin Devamı

Ek yerleştirme, 2016- TUS Sonbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu ’nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır.

Adayların bilgisine saygıyla sunulur.’’

Ek yerleştirme ücretlerinin yatırılış yolları ile son yatırılma saat ve dakikasına kadar ayrıntılı bilgiler içeren ÖSYM resmi site duyurusundan sonra, 2016 Sonbahar Dönemi TUS ek yerleştirme başvuru alınması süreci resmen başlamış oldu.

Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavı’nda Uygulanan Sistem

Tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimlerini alabilmeleri adına girdikleri, ÖSYM tarafından her yıl iki kez ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere düzenlenen sınavda, branş seçilip bu branşta uzmanlaşmak için sınava girmek gerekir. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi 3 büyük ilimizde yapılan sınavlardan önce, yabancı dil sınavından başarılı olmak gerekir. Yabancı dil sınavları, 2013 yılından itibaren YDS ve TIPDİL sınavları olarak sayılmaktadır ve adayların TUS sınavına katılabilmeleri için dil aşamasındaki sınavdan en az 50 puan almaları yeterlidir. Bu aşamadan sonra ise, TUS sınav süreci başlar ve bu sınavda adaylara Temel Tıp Bilimleri Testi-1 ve Klinik Tıp bilimleri testi olmak üzere iki testten oluşan sorular sorular. Temel Tıp Bilimleri Testi-1 kapsamında adaylara tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, anatomi, fizyoloji, histoloji-embriyoloji konularından sorular sorulur. Klinik Tıp Bilimleri Testi kapsamında ise adaylara dahiliye, pediatri, kadın hastalıkları, doğum, cerrahi konularından sorulur. Adaylara soruları yanıtlaması için toplamda 5 saat verilir ve her iki testten 120’şer olmak üzere 240 Soru sorulur.

Haberin Devamı