Gazete Vatan Logo

TUS'a asker damgası!

Tıpta Uzmanlık Sınavı'na GATA mezunu doktorlar damga vurdu. Açıklanan sonuçlara göre ilk 10'da 2013 yılında GATA'dan mezun olan 7 tabip teğmen yer aldı.

Yeni mezun ve pratisyen doktorların ihtisas alanını seçtiği Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) askerler damga vurdu. Yılda iki kez yapılan ve ÖSYM tarafından önceki gün açıklanan TUS İlkbahar Dönemi sınav sonuçlarına göre Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) mezunu 7 tabip teğmen ilk 10'a girerek büyük başarı elde etti. Açıklanan sonuçlara göre TUS Birincisi 2013 Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Dr. Hüseyin Kurtdemir oldu. Dr. Hüseyin Kurtdemir 8 bin 143 adayın girmiş olduğu sınavda hem Temel Bilimler hem de Klinik Bilimler'de birinciliğe imza attı.

Tabip teğmenler zirvede

GATA'dan derece ile mezun olan tabip teğmenlerin başarısı ise tıp dünyasında oldukça dikkat çekti. GATA 2013 dönem birincisi Tabip Teğmen Ömer Faruk Keskin TUS üçüncüsü, GATA 2013 dönem ikincisi Tabip Teğmen Yalçın Gurlaş TUS dördüncüsü, GATA 2013 dönem üçüncüsü Deniz Tabip Teğmen Mustafa Akaryıldız ile Tabip Teğmen Mustafa Koyun TUS altıncılığını paylaştı. GATA mezunu teğmen rütbesindeki doktorlar bunun dışında ilk 10'da 7,9, ve 10'uncu sıraları da elde etti. GATA 2013 dönem birincisi Tabip Teğmen Ömer Faruk Keskin'in GATA Kardiyoloji bölümünü tercih edeceği öğrenildi.

"Çok başarılı ve zeki öğrenci grubu"

TUS'a hazırlık konusunda 20 yıldır çalışan TUSDATA TUS Hazırlık Merkezi Ar-Ge Müdürü Yusuf Temrel, "8 yıl önce GATA benzer bir başarı yakalamıştı. GATA'nın tıp eğitimi oldukça iyi. Ama bu doktorlar üniversite sınavına girdikleri yılda da zaten yüksek puanlarla GATA'ya giren çok başarılı öğrencilerdi. GATA bu dönem çok başarılı ve zeki bir öğrenci grubuyla eski başarısını yakaladı. Şimdi branşlarını seçecekler. GATA kontenjanı biraz daha az ama doktorlar arasında göz, kardiyoloji, kulak-burun-boğaz branşları daha çok tercih ediliyor" dedi.

Haberin Devamı