Gazete Vatan Logo

TUS-2017 sınav giriş belgeleri yayınlandı!

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017-TUS) ilkbahar dönemi sınav giriş belgeleri yayınlandı. 28 Şubat- 7 Mart 2017 tarihleri arasında başvuruları alınan alınan 2017-TUS için adayların nerede sınava girecekleri belli oldu. Sınav ile ilgili detaylar haberimizde!

TUS-2017 sınav giriş belgeleri yayınlandı!

TUS-2017 22 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava girecek olan adaylar, sınav giriş belgelerini T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr resmi internet sitesine girerek öğrenebilirler. Yapılacak olan TUS-2017 sınavının sonuçları da 17 Mayıs’ta ilan edilecektir.

TUS 2017 SINAV GİRİŞ DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Sınavda 15 Dakika Kuralı Uygulanacak!

Bu yıl ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda uygulamaya konulan 15 dakika kuralı bu sınav için de geçerli olacaktır. Sınava girecek olan adaylar sınav başlangıç saatinden 15 dakika öncesinde sınav giriş binalarına alınmayacaktır. Yani saat 10.00’da başlayacak sınav için 09.45’ten sonra gelen adaylar sınava giremeyeceklerdir. Bu yüzden de adayların sınav giriş binalarına en az 1 saat önce giderek hazır şekilde beklemeleri gerekmektedir. 2017 TUS İlkbahar dönemi Klinik Bilimleri testi de saat 14.30’da başlayacaktır. Bu sınav için de saat 14.15’ten sonra gelen adaylar sınav giriş binalarına alınmayacaktır.

Haberin Devamı

Sınav Giriş Belgesinde Yer Alan Kurallar

Adayların sınav giriş belgelerinde sınava girilecek olan bina, salon bilgisi ile adayın fotoğrafı yer almaktadır. Sınav giriş belgesinin üstünde adayın fotoğrafının olması zorunludur. Bu yüzden adayların giriş belgelerini yazıcıdan alırken kontrol etmesi ve fotoğraflarının olup olmadığına bakması gereklidir. Adayların, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesinden alacakları giriş belgesi renkli ya da siyah-beyaz olabilir. Sınav gününde T.C. kimlik kartı ile sınav giriş belgesinin getirilmesi zorunludur.

Sınavın Geçersiz Sayılacağı Durumlar Nelerdir?

Sınav süresi içinde adayların;

Kopya çekmesi ya da kopya vermesi ve konuşması,

Salon görevlisine soru sormaları,

Soru ve cevapları başka bir kağıda yazmaları,

Birbirlerine kalem, silgi ve benzeri şeyler alıp vermeleri,

Sınav süresi başlamadan soruları okumaya başlaması,

Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya devam ediyor olması ve cevap alanlarında işaretleme yapması,

Haberin Devamı

Sınav düzenini bozmaya yönelik yaptığı davranışlar sınavlarının geçersiz olmasına sebebiyet olacaktır.

Adayların Sınavlarda Teslim Etmesi Gereken Belge ve Evraklar

Sınav süresi bittikten sonra her bir adayın sınav kitapçığı, salon görevlileri tarafından toplanacaktır. Sınavın yapılacağı büyük salonlarda görevli olanlar, yanlışlık sonucunda adaya ait sınav kitapçığını almayabilir. Bu gibi durumlarda gerekli uyarı yapılmalıdır ve salon görevlisinin sınav kitapçığını alması sağlanmalıdır. Sınavını bitiren adaylar da kullanmış oldukları sınav kitapçığını salon görevlisine teslim edecektir. Sınav kitapçıkları kesinlikle sıranın üzerinde bırakılmamalıdır. Sınav süresinin bitmiş olduğu görevli tarafından söylenince sınav kitapçıkları sıranın üstüne bırakılmalıdır. Adayların sınav kitapçıkları alınıncaya kadar adaylar sınav salonlarından ayrılmamalıdır. Adayların sınava girdikleri salonun içinde sıra üstünde kalmış olan ve ÖSYM’ye ulaştırılmamış olan sınav evraklarından adayların kendileri sorumludur. Sınav giriş belgeleri de belge üstünde yazan sınav giriş kodu yazıldıktan ve kodlandıktan sonra salon görevlisi tarafından toplanacaktır.

Haberin Devamı

Her sınav salonuna ait olan sınav evrak paketleri, ÖSYM’de bulunan görevliler tarafından tek tek açılır ve evrak içindeki belgelerin sayımı yapılır. Belgeler içinde herhangi bir eksiklik durumu tespit edildiğinde de bu tutanak olarak kayda alınır. Sınav giriş belgesinin veya sınav kitapçığının eksiksiz bir biçimde salon görevlisine teslim edilmesi, sınava giren adaya aittir. Sınav kitapçığı ya da sınav giriş belgesi eksik olan adayların sınavları da geçersiz sayılacaktır. Adayların bu konulara dikkat etmeleri gerekmektedir. Sınava girecek adaylar istedikleri takdirde salon görevlileri sınav evraklarını paketlerken izleyebilirler.