Gazete Vatan Logo

TUS-2017 sınav giriş belgeleri yayınlandı!

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar dönemi sınavının giriş belgeleri yayınlandı. 28 Şubat ve 7 Mart 2017 tarihleri arasında başvuru işlemleri yapılan 2017-TUS için sınav giriş yerleri açıklandı.

TUS-2017 sınav giriş belgeleri yayınlandı!

Adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr resmi internet sitesinden, sınava girecekleri yerleri öğrenebilecekler. 22 Nisan 2017 tarihinde, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan TUS-2017 sınavı saat 10.00’da başlayacaktır. Sınavın sonuçları da 17 Mayıs 2017 tarihinde ilan edilecektir.

TUS 2017 SINAV GİRİŞ DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Sınav İçin Saat Uyarısı!

ÖSYM tarafından yeni uygulamaya konulan 15 dakika kuralı bu sınavda da geçerli olacaktır. Sınav saatinden 15 dakika önce yani 09.45 itibariyle sınav giriş binalarına adayların girişine izin verilmeyecektir. 2017 TUS İlkbahar dönemi Klinik Bilimleri testi de saat 14.30’da başlayacak olup, bu sınavda da 15 dakika önce yani 14.15 itibariyle sınav binalarına girişe izin verilmeyecektir. Adayların sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce, sınav giriş binaları önünde hazır olarak beklemeleri gerekmektedir.

Sınav Giriş Belgesinde Yer Alan Kurallar

Sınav giriş belgesinde, adayın sınava gireceği bina, salon bilgisi ve adayın fotoğrafı bulunmaktadır. Belge üstünde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, giriş belgelerini yazıcıdan alırken, belge üzerinde fotoğraflarının olup olmadığının kontrolünü yapmalıdırlar. Adayların, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden alabilecekleri giriş belgesi, siyah-beyaz ya da renkli olabilir. Sınav gününde T.C. kimlik kartının yanında sınav giriş belgesinin de olması gereklidir.

Haberin Devamı

Sınav Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

Sınav süresince adayların;

konuşmaları, kopya çekmeleri ya da kopya vermeleri halinde,

salon görevlilerine soru sormaları halinde,

müsvedde kağıt kullanmaları, soru ve cevapları başka bir kağıda yazmaları halinde,

birbirlerine silgi, kalem ve benzeri şeyleri alıp vermelerinde,

sınav süresi başlamadan soruları okumaya başlamış olmaları durumunda,

sınav süresi bitmiş olduğu halde soruları okumaya devam eden ve cevap alanlarında işaretleme yapmaya devam etmeleri durumunda,

sınav düzenini bozmaya yönelik olarak davranışlarda bulunmaları halinde sınavları geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı

Adayların Sınavda Teslim Edecekleri Belge ve Evrak

Sınav bittikten sonra her bir adayın sınav kitapçığı salon görevlisi kişiler tarafından toplanacaktır. Özellikle de sınavın yapılacağı büyük salonlarda görevli kişiler yanlışlık sonucunda bir adaya ait olan sınav kitapçığını almadığında ilgili adayın, anında gerekli uyarıda bulunması ve sınav kitapçığının teslim alınmasını belirtmelidir. Sınavını tamamlamış olan adaylar, kullandıkları sınav kitapçıklarını bulundukları sınav salonundaki görevlilere teslim edeceklerdir. Sınav kitapçığı kesinlikle sıranın üstünde bırakılmamalıdır. Sınav süresinin bitimi ile salon görevlileri tarafından sınav kitapçıklarının sıralar üzerinde bırakılması gerektiği uyarısı yapıldığında da adayların sınav kitapçıkları teslim alınıncaya kadar sınav salonundan ayrılmaması gereklidir. Adayların sınava girmiş oldukları salon içinde, sıra üzerinde kalan ve ÖSYM’ye ulaşmamış olan sınav evrakından adayların kendisi sorumludur. Sınav giriş belgesi de belge üzerinde yer alan sınav giriş kodu yazılıp kodlandıktan sonra görevliler tarafından toplanacaktır.

Haberin Devamı

ÖSYM’de her sınav salonuna ait olan sınav evrak paketi, görevliler tarafından tek tek açılır. Ardından da evrak paketi içinden çıkan belgeler tek tek sayılır. Belgeler içinde herhangi bir eksik varsa bu eksiklik tutanak ile tespit edilir. Sınav giriş belgesi ya da sınav kitapçığının salon görevlisi olan kişiye eksiksiz biçimde teslim edilmesinin tüm sorumluluğu, sınava giren adaya aittir. Sınav giriş belgesi ve sınav kitapçığı eksik olan adayın sınavı da geçersiz sayılacaktır. Sınava girecek olan adaylar, isterlerse salon görevlilerinin sınav evraklarını paketleme işlemini izleyebilme hakkına da sahiptirler.