Gazete Vatan Logo

TUS-2017 İlkbahar dönemi sınavı ne zaman?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan TUS-2017 22 Nisan 2017 tarihinde yapılacak. TUS için sayılı günler kaldı. Adaylar sınav giriş belgelerini internet üzerinden alabilir. TUS ile ilgili detaylar haberimizde!

TUS-2017 İlkbahar dönemi sınavı ne zaman?

İlkbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş sınavı için başvurular 28 Şubat ve 7 Mart 2017 tarihleri arasında alındı. Sınav giriş belgesini almamış olan adaylar, belgelerini ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr resmi internet sitesinden T.C. kimlik numaralara ve aday şifreleri ile giriş yaparak temin edebilirler. 22 Nisan’da gerçekleştirilecek olan sınavın sonuçları 17 Mayıs 2017 tarihinde açıklanacaktır.

TUS 2017 HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

Sınava Girişte 15 Dakika Kuralı!

ÖSYM tarafından yeni uygulamaya konulan değişiklik ile sınavlarda 15 dakika kuralı uygulanmaktadır. Bu kurala göre sınava girecek olan adayların, sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sınava girmelerine izin verilmeyecektir.

22 Nisan 2017 tarihinde saat 10.00’da başlayacak olan Temel Tıp Bilimleri testi için 09.45’ten sonra adayların sınav binalarına girmelerine izin verilmeyecek olup adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binalarının önünde hazır şekilde beklemeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

14.30’da başlayacak olan 2017 TUS İlkbahar dönemi Klinik Bilimler testi için de adayların saat 14.15’ten sonra girmelerine izin verilmeyecektir.

Sınav İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden, sınav giriş belgeleri alınacaktır. Sınav giriş belgelerinin üzerinde adayın sınava gireceği bina ve salon bilgisi ile adayın fotoğrafı yer almaktadır. Sınav giriş belgesinin üstünde adayın fotoğrafının olması zorunludur. Bu nedenle de adayların sınav giriş belgelerini yazıcıdan çıktı olarak alırken fotoğraflarının olup olmadığını kontrol etmesi gereklidir. Sınav giriş belgeleri sınav gününe kadar internet üzerinden alınabilmektedir. Giriş belgesi renkli ya da siyah-beyaz olabilir. Sınav günü sınav giriş belgesini yanında getirmeyen adaylar, sınav binalarına alınmayacaktır.

Sınavın başlangıç saatinden 15 dakika önce adaylar sınav binalarına alınmayacaktır. Adayların sınav saatinden 1 saat önce bina önünde hazır şekilde beklemesi gerekmektedir. Sınav giriş belgesini alan adaylara, sınavdan 15 dakika önce giriş yapılamaz uyarısı yapılmaktadır. Bu uyarının kabul edilmesi ile de sınav giriş belgesi alınabilmektedir.

Haberin Devamı

Sınav Sonrası Teslim Edilecek Olan Belgeler ve Evraklar

Sınav süresi bittikten sonra adayların sınav kitapçıkları, salon görevlileri tarafından toplanacaktır. Sınavın yapılacağı büyük salonlarda yanlışlık yapılma ihtimali de yüksektir. Salon görevlisi olan kişiler, adayın sınav kitapçığını almayı unutmuş olabilir. Bu gibi durumlar karşısında görevliye gerekli uyarı yapılmalı ve sınav kitapçığının alınması gerektiği belirtilmelidir. Sınavını bitirmiş olan adaylar, sınav kitapçıklarını salon görevlisine teslim edecektir. Sınav kitapçıkları sıranın üzerinde bırakılmamalıdır. Salon görevlisi, sınavın süresinin bittiğini söylediğinde adaylar sınav kitapçıklarını sıranın üstüne bırakmalıdır.

Adaylar, görevli tarafından sınav kitapçığı alınana kadar sınav salonundan çıkmamalıdır. Adayların sınava girmiş oldukları salon içerisinde, sıranın üzerinde kalmış olan ve ÖSYM’ye ulaştırılmamış olan sınav evrakı için adayın kendisi sorumlu olmaktadır. Adayların sınav giriş belgeleri de belge üzerindeki sınav giriş kodu yazıldıktan sonra salon görevlisi kişiler tarafından toplanacaktır.

Haberin Devamı

Sınavın gerçekleştirileceği sınav salonlarının her birine ait lan sınav evrak paketleri, ÖSYM’de görevli olanlar tarafından tek tek açılacaktır. Evrakların içerisinde bulunan belgelerin sayımı yapılacaktır. Belgelerde bir eksiklik tespit edilirse tutanak tutulacaktır. Adaylar, sınav kitapçıkları ile sınav giriş belgelerini eksiksiz olarak teslim etmelidirler. Eksik teslim edilmiş olan belgeler ya da kitapçıklar adayların sınavlarının geçersiz sayılmasına neden olacaktır.

Sınav bittikten sonra adaylara ait sınav evrakları için paketleme işlemi yapılacaktır. Sınava girecek olan adaylar, yapılacak olan paketleme işlemini izleme hakkına sahiptir.