Gazete Vatan Logo

TUS 2. dönem yerleştirme tercihleri sona eriyor! TUS tercihi nasıl yapılır? TUS başvuru kılavuzu ve tercih ekranı

ÖSYM 19 Kasım 2020 tarihinde başlayan 2020-TUS 2. dönem yerleştirme tercihlerinin sona ereceğini duyurdu. 2020-TUS 2. dönem tercihleri 26 Kasım 2020 saat 23.59'da bitiyor. 2020-TUS yerleştirme tercihi nasıl yapılır? İşte 2020-TUS başvuru kılavuzu ve başvuru tercih ekranı...

TUS 2. dönem yerleştirme tercihleri sona eriyor! TUS tercihi nasıl yapılır? TUS başvuru kılavuzu ve tercih ekranı

2020-TUS 2. Dönem tercih işlemleri, bugün saat 23.59'da sona eriyor. ÖSYM internet sitesi üzerinden tercih yapacak adaylar için saatler kaldı. 2020-TUS 2. dönem yerleştirme tercihi nasıl yapılır? 2020-TUS 2. dönem yerleştirme tercihi ekranı ve kılavuzu…

TUS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, programlara puanları, tercih sıraları ve programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yerleştirilecektir.

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma yani diplomasının Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş olma şartı aranır. Yabancı dil yeterliliğini sağlayamayan adayların yerleştirmeleri yapılsa bile ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz.

Adayların tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerinde değişiklik/düzeltme yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacaktır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen veya tamamen iptali vb. talepleri içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

Her bir uzmanlık dalına hangi puana göre seçme yapılacağı ilgili tablolarda gösterilmiştir. Kontenjan tablolarında yer alan programlara, ilgili Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacaktır. Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45'ten düşük olanlar o puan türüyle öğrenci alan programlar için yapılan yerleştirme işlemine dâhîl edilmeyeceklerdir.

***Tercihler bireysel olarak internet aracılığıyla aday tarafından yapılacaktır. Yanlışlıkla bir program yerine diğer bir programın girilmesi durumunda, girilen program tercih edilen program gibi işlem görür. Tercihlerin elektronik ortama yanlış aktarılmasından doğacak sonuçlardan aday sorumludur.

2020-TUS 2. DÖNEM YERLEŞTİRME TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

2020-TUS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKAYINIZ