Gazete Vatan Logo

TURYAP'tan gayrimenkul müzayedesi 17 Aralık'ta

TSMF'nin 263, TYT Bank, Impexbank ve Marmarabank'ın 24 parça gayrimenkulü ve Emlakbank eski genel müdürlüğü Turyap'ın müzayedesinde satışa sunulacak. Kapalıçarşı'da 0.66metrekarelik dükkan, 22,5 milyara satılacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun elinde bulunan 263 gayrimenkul ve batık durumdaki TYT Bank, Impexbank ve Marmarabank'ın 24 gayrimenkulu ve Emlakbank'ın eski genel müdürlüğü Turyap tarafından 17 Aralık'ta Profilo Alışveriş Merkezi'nde yapılacak müzayede ile satışa sunulacak.

Muhammen bedeli 150 trilyon lira olan 27 ildeki çeşitli gayrimenkullerin müzayede ile satışına, katılımcılar internet, telefon, kapalı zarf usulü ve vekalet vererek teklif verme yöntemiyle de katılabilecekler, internet yolunu kullananlar, www.kontratmuzayede.com adresinden teklif yapabilecekler. Müzayedeye İstanbul dışından katılmak isteyenler için Ankara, İzmir, Gaziantep, Adana, İçel, Muğla, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli'nde bulunan Turyap temsilciliklerinde seans odaları kurulacak. Katılımcılar tekliflerini Turyap seans odası yöneticisi aracılığıyla Profilo'daki müzayede salonuna iletebilecekler. Müzayedeye katılım için, 3 milyar lira teminat yatırılması gerekiyor.

Satılık gayrimenkuller arasında en ilginç olanlardan birisi Kapalıçarşı'daki 0.66 metrekarelik dükkan. Masa büyüklüğündeki dükkanın muhammen bedeli 22.5 milyar lira olarak saptandı. Müzayede portföyünde 4 milyar liradan 12 trilyon liraya kadar gayrimenkul bulunuyor. Zincirlikuyu'da bir işyeri binası 12 trilyon lirayla en yüksek fiyatlı gayrimenkulu oluştururken, Eyüp'te 5 trilyon liraya fabrika, İstanbul'da 1 trilyon liraya bağ, Çankaya'da 4.5 trilyon liraya mağaza, 3 trilyon liraya Karaköy'de 6 dükkan ve 3 ev, 6.5 milyar liraya mesken, Silivri'de 8.5 milyar liraya yazlık, Dolapdere'de 4 milyar liraya çay ocağı satışa çıkarılacak gayrimenkuler arasında yer alıyor. Müzayedede satışa sunulacak Ataköy Turizm Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 0.41 oranındaki 27 bin 999 adet hissesinin muhammen bedeli 493 milyar lira. TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay üç bankanın gayrimenkullerinin iflas idaresi tarafından satışa çıkartıldığını ve prosedürün biraz farklı olduğunu anlattı. Sarıbay, "Bu üç bankada yüzde 5 oranında banka ve sigorta muamele vergisi ile alım satım harcı var. Büyük pakette ise hiçbir alım satım harcı yok. Vergiden arındırılmış şekilde satılacak. Alıcılar, yüzde 21 oranındaki KDV, alım satım harcı, banka ve sigorta vergi yükünden kurtacak" dedi.

Sarıbay, İş Bankası ile kredi konusunda anlaşma yaptıklarını belirterek, "Şu anda müzayede yapıyor olsaydık dövize 0.78 faiz uygulayacaktık" dedi.

Haberin Devamı