Gazete Vatan Logo

Turquality desteğiyle dünyayı temizleyecek

5 yıl önce kurulan ve dünya devlerini geride bırakıp pazar lideri olan Parex, Turquality kapsamına girdi. Digicom Grup Başkanı Sabri Yiğit, Turquality desteği ve Cezayir’de yapacakları yatırımla global marka olma yolunda önemli bir adım atacaklarını söyledi

Turquality desteğiyle dünyayı temizleyecek

Digicom Grup Şirketleri çatısı altında yer alan Parex, Türkiye’nin hızlı tüketim ürünleri sektöründe Turquality’i alan en genç Türk markası oldu. Çerkezköy’de kendisine ait Provel Fabrikası’nda 30 bin metrekare alanda üretim yapan Parex, bu yıl 10 milyon dolar daha ek yatırımla fabrikanın yıllık üretim kapasitesini 25 bin tona çıkardı. Yüzde 29 pazar payıyla pazar lideri olduklarını ve dünya devi 4 oyuncuyu geride bıraktıklarını belirten Digicom Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, Turquality ve Cezayir’de yatırımı süren fabrikanın devreye girmesiyle global markaya dönüşeceklerini söyledi. Yiğit, 33 ülkeye Parex ürünleri ihraç ettiklerini, 2020’de ülke sayısını 50’ye çıkaracaklarını kaydetti.

Hedef 500 milyon TL

Yiğit, şöyle devam etti: “Provel fabrikamıza bu yıl Endüstri 4.0 devrimi ile bütünleşik bir yatırım yaptık. Bugüne kadar Parex’e 450 milyon TL yatırım yaptık. Cezayir ve Ürdün’de pazar lideriyiz. Cezayir’de bu yatırımı gerçekleştirecek olmamızın bir nedeni de Batı Afrika pazarına açılma isteğimiz. Tüm Afrika Kıtası düşünüldüğünde Senegal, Gana gibi alım gücü yüksek, pazarın henüz olgunlaşmadığı ülkelerde Parex’in iyi rakamları yakalayacağını düşünüyoruz. Yine gerçek bir ihracat oyuncusu olmak için Hazar Bölgesi’nde de mutlaka bir yatırım gerçekleştireceğiz. Bu yatırım ile global oyuncular arasına gireceğiz. Özellikle 2020 yılı itibariyle EMEA Bölgesinde ilk 3 marka arasında yer alma hedefimiz var. Parex, 2016 yılını 200 milyon TL ciro ile kapattı. 2020 yılındaysa 500 milyon TL ciro yapmayı hedefliyoruz. İhracatın payı da her geçen yıl artacak” dedi.

Haberin Devamı

Sektör % 10 büyüdü

Parex Genel Müdürü Atalay Yumurtacıoğlu, geçen yıl pek çok sektörde küçülme gözlenirken bunun aksine temizlik ürünleri sektörünün yüzde 10 büyüdüğüne dikkat çekti. Yumurtacıoğlu, “Parex’in iç pazar liderliğinde özellikle yer temizlik kategorisinde geliştirdiği jenerik ürünler Twister ve Maestro büyük önem taşıyor. Ev dışı tüketim sektörüne yatırımımız olacak. Professional markasıyla ev dışı tüketim sektöründe devrim yaratacak ürünlerle farklılığını gösterecek” dedi.

Haberin Devamı