Gazete Vatan Logo

Türkmen lidere Kerkük’te suikast

İki kez bomba yüklü araçla bir kez de roketatarla öldürülmek istenen Irak Türkmen Cephesi lideri Ergeç, dün Kerkük’te suikast girişimine uğradı. Ergeç saldırıyı büyük şans eseri yarasız atlattı

Kürt yönetiminin bu yılın ortasında yapılacak referandumla Kürt bölgesine dahil etmek istediği Kerkük’te son dönemde giderek artan gerilim dün zirveye çıktı. Irak Türkmen Cephesi (ITC) lideri ve Kerkük Milletvekili Sadettin Ergeç, Kerkük’te konvoyunun geçtiği yola yerleştirilen bomba ile öldürülmek istendi. 2005 yılından bu yana ikisi bomba yüklü araç, biri roketatarla olmak üzere 3 kez suikast girişimine uğrayan Ergeç, saldırıdan büyük şans eseri yara almadan kurtuldu. Olay, Kerkük’ün Beşir köyü yakınlarında gerçekleşti. Aşure Günü nedeniyle köyü ziyaret etmek için yola çıkan ITC konvoyu, bir anda patlamayla sarsıldı. Ancak patlamanın, konvoyun 1 metre ötesinde gerçekleşmesi nedeniyle ITC heyeti kurtulmayı başardı. ITC’den eylem sonrası yapılan açıklamada, “Irak’ın toprak bütünlüğünü savunan ve Irak için çalışanlar hedef durumundadır“ ifadesi kullanıldı.

“Ölümü biliyorum“
Türkmen Cephesi Sözcüsü Ahmet Muratlı, ITC Başkanı Ergeç’in bu tür saldırılara rağmen, Türkmenler için çalışmaya devam edeceğini belirtti. Ergeç, 3’üncü suikast girişimi sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: ”Önlemlere rağmen, varlığımızdan ve çalışmalarımızdan rahatsız olanların hedefiyim. Kerkük’te defalarca öldürülmek istendim. Artık ölümün nasıl geleceğini, nasıl olduğunu biliyorum. Dördüncüden kurtulamam.”

Haberin Devamı