Gazete Vatan Logo

Turkmall’un 4 AVM’si için 1 milyar TL’lik fon kuracak

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi RE-PIE, Turkmall’a ait 4 AVM projesini gayrimenkul yatırım fonu kurmak suretiyle satın alacak. Kurulacak 4 fonun büyüklüğü 1 milyar TL olacak.

Turkmall’un 4 AVM’si için 1 milyar TL’lik fon kuracak

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi RE-PIE, alışveriş merkezi geliştirme ve yatırım kuruluşu Turkmall’a ait 4 projeyi gayrimenkul yatırım fonu kurmak suretiyle satın alacak. Alınacak projeler arasında Uniq İstanbul, Novada Outlet Söke, Novada Outlet Akhisar ve Novada Tokat bulunuyor.

SPK’ya başvuruldu

RE-PIE Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, Turkmall projelerinden oluşturulacak 4 fonun 3’ü için SPK’ya başvurduklarını ve bu fonların toplam büyüklüğünün 1 milyar lira olacağını belirterek, “Henüz fon tanıtma toplantılarımızın ilk aşamasında ve başında olmamıza rağmen, yalnızca Novada Outlet Söke’de şu an itibariyle 2 katını aşan bir taleple karşı karşıyayız. Bu da fonların geleceğine yönelik beklenti ve umutlarımızı artırıyor” dedi.

RE-PIE Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çamlıbel, şu ana kadar 3 yatırım fonunun kurulması için SPK’dan iç tüzük onayı aldıklarını belirterek, iç tüzük onayı alan Anadolu Stratejik Arazi Fonu’nun gelişmekte olan kentlerde arsa-arazi yatırımı yapacağını söyledi. Fonun yıllık getirisinin TL bazında yüzde 15’in üzerinde olmasının hedeflendiğini dile getiren Çamlıbel, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

3 yılda 3 milyar TL

“Maslak 1453 projesinin ticari birimleriyle ilgilenen ikinci fonumuz Maslak 1453 Fonu, üçüncü fonumuz ise karma mülklere yatırım yapacak Milenyum Fonu olacak. Önümüzdeki 3 yılda kuracağımız fonların toplam değerinin 3 milyar liraya ulaşmasını hedefliyoruz. Yatırım fonlarında euro bazında yüzde 6’nın üzerinde kira getirisi hedefleniyor. Fonların yıllık kira getirisi ve değer artış oranının ise euro bazında yüzde 9 civarında olmasını bekliyoruz.”

150 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı

Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel, 25 yılda 80’den fazla alışveriş merkezi geliştirdiklerini, 50’den fazla alışveriş merkezini tamamladıklarını belirterek, projelerinde her yıl 150 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi. Nagel, “RE-PIE ile gerçekleştirilen iş ortaklığında, gayrimenkul sektörünün şeffaflaşmasına ve getirilerin tabana yayılmasına öncülük ediyoruz. İşbirliği, Turkmall’un önümüzdeki dönemde geliştireceği yeni varlıkların alımıyla sürecek” diye konuştu. Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu bu yıl açılacak Şanlıurfa, Yozgat ve Ordu ile Anadolu’nun sosyal yaşamına renk katmayı sürdüreceklerini söyledi.

Haberin Devamı