Gazete Vatan Logo

Türklerin boyuna göre!

Opel’İn lokomotif modeli Astra tepeden tırnağa yenilendi ve...

Yeni Astra’yı Türklerin boyuna göre tasarladı.Aralık ayında Türkiye’de satışa çıkacak olan otomobil için ön siparişler Kasım ayında alınacak ve kaporasını verip sipariş veren müşteriler için fiyat sabit tutulacak.

Yenilenen Opel Astra, Insignia ile başlayan yeni tasarım çizgisine sahip. Araca ilk bakışta coupe tasarım ve arka farlar göze çarpıyor. Mevcut modele göre 170 mm daha uzun olan yeni Astra’nın toplam uzunluğu 4.420 mm’ye, dingil mesafesi ise 71 mm artışla 2685 mm’ye çıkarıldı.

Aracın dördü dizel, dördü benzinli olmak üzere 8 farklı motor seçeneği bulunuyor. Yeni Astra Türkiye’de ise 4 benzinli ve 1 dizel motor seçeneğiyle satışa sunulacak: 1.4 lt 100 bg, 1.6 lt 115 bg, 1.4 Turbo 140 bg, 1.6 Turbo 160 bg ve 1.3 CDTi 95 bg. Yeni motorlar sayesinde aracın yakıt tüketiminde yüzde 18 oranında iyileşme sağladığını da ekleyelim.

Yeni Astra’daki en büyük yeniliklerden biri ise easytronic şanzıman yerine normal otomatik şanzımanın kullanılması.

Araç tasarlanırken farklı ve bir o kadar ilginç yöntemlere başvuruldu. Sürücünün en iyi sürüş pozisyonunu ayarlayabilmesi için aralarında Türklerin de bulunduğu Avrupa ülkelerindeki sürücülerin boyları araştırıldı. Erkeklerde İsveç, kadınlarda Almanya ilk sırada yer alırken, Türkiye sıralamanın gerilerinde yer aldı. Ancak yeni Astra’nın tasarımında söz sahibi olmayı başardı. Yapılan araştırma sonucunda insanların boylarının her 10 yılda 1 santimetre uzadığı tespit edildi. Bu yüzden Opel Astra’nın iç mekanı 15 yıl sonrası planlanarak tasarlandı.

Opel Türkiye, Astra’nın yenilenmesine karşın 3 jenerasyonu aynı anda satacak. General Motors Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Yeni Astra’dan 2010’da 3 bin 500 adet satmayı planlıyoruz. Diğer Astra modelleriyle 9 bin adetlik sayıya ulaşırız” dedi.

Haberin Devamı