Gazete Vatan Logo

Türklerin bilgilerini İsrail'e kim aktarıyor?

İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nda sorguya çekilen Türklere mahrem sorular sorulması kafalarda soru işareti bıraktı. Bu bilgileri İsrail'in nasıl aldığı hala bilinmiyor.

Türklerin bilgilerini İsrail'e kim aktarıyor?

Türk vatandaşlarının Kudüs ziyaretini sekteye uğratmayı hedefleyen İsrail, Ben Gurion Havalimanı’nı adeta psikolojik şiddet merkezine dönüştürdü. Ziyaretçileri gözaltına alarak saatlerce akıl almaz sorular soran İsrail polisinin, hedefindeki son isim ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Seyit Ali Aydoğmuş oldu. Aydoğmuş’a 1980’li yıllardaki sendikal faaliyetlerinden, 12 Eylül darbesi sırasında yaşadıklarına kadar bir dizi mahrem soru yönelten İsrail makamlarının bu bilgilere nasıl ulaştığını Yeni Şafak araştırdı.

BİLGİ GÜVENLİĞİ İSRAİL’E EMANETTİ

Konuyla ilgili konuşan Avukat Cihat Gökdemir, ANASOL-M hükümeti döneminde Maliye ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgi işlem altyapısının İsrail menşeili firmalara verildiğini belirterek, “O dönem öğretmenlerin bilgileri internete düşünce bu firmalarla sözleşmeler feshedildi. Ancak İsrail’in sorduğu sorular arasında taze bilgiler de var. Türkiye’den birileri vatandaşların mahrem bilgilerini İsrail’le paylaşıyor. Devletin bu köstebekleri araştırıp bulması gerekir ama kimse bu olayın üzerine düşmüyor” diye konuştu. Gökdemir, "Daha önce çeşitli kamu kurumlarının altyapıları İsrailli firmalar tarafından yapıldığı belirlenmişti. Bu firmaların kalıntıları kişisel bilgileri İsrail’e taşıyor olabilir" dedi.

Haberin Devamı