Gazete Vatan Logo
Magazin Türkleri tanımak için geldim

Türkleri tanımak için geldim

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filminin ikonik karakterlerinden biri olan Gandalf’a hayat veren dünyaca ünlü oyuncu Sir Ian McKellen, İstanbul’da. Oyuncu, “Türk insanını ve yaşamını daha iyi tanımak için buradayım” dedi

Türkleri tanımak için geldim

Beyazperdenin ve tiyatro sahnelerinin en sevilen oyuncularından Ian McKellen ilk kez ziyaret ettiği İstanbul’da kültür ve sanat dünyasından önemli isimlerle bir araya geliyor. McKellen, İstanbul’da British Council ofisinde yaptığı ilk açıklamada, “Ülkelerarası iletişimin önemine inanan biri olarak Türkiye’yi, buradaki yaşamı ve insanları daha iyi tanımak için sabırsızlanıyor, sınırlara inanmıyorum. British Council’ın da misyonu olan İngiltere-Türkiye arası ilişkileri geliştirmeye katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

İstanbul Film Festivali’nin açılış töreninde Sinema Onur Ödülünü alacak olan McKellen, Cuma günü de festival etkinlikleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen ve sinema yazarı Melis Behlil’le bir “Festival Sohbeti”ne katılacak. X-Men’de Magneto, Yüzüklerin Efendisi serisinde Gandalf rolü ile ün kazanan ünlü oyuncunun Shakespeare’den fantezi ve bilimkurguya uzanan oyunculuk kariyerini kendi ağzından dinleme fırsatına sahip olacaklar. Ian McKellen, ayrıca İstanbul Film Festivali’nde yer alan başrolünde yer aldığı Richard III filminin gösterimlerine katılacak. Gösterim öncesinde sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan Ian McKellen, aynı zamanda bu sıra dışı Shakespeare uyarlamasının senaristleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı