Gazete Vatan Logo

Türklere göre en büyük tehdit ABD

PEW’in anketine göre dünyada güvenliği tehdit eden başlıca unsurlar DEAŞ ve iklim değişikliği olarak sıralanıyor. Türkiye’de ise en büyük tehdit ABD’nin politikaları görülüyor

Türklere göre en büyük tehdit ABD

PEW araştırma enstitüsü, dünya genelinde yaptığı geleneksel ankette dünya kamuoyunun tehdit algılamasını araştırdı. Enstitünün 38 ülkede toplam 42 bin kişinin katılımıyla yaptığı anket, dünya genelinde DEAŞ ve küresel ısınmanın, güvenliği tehdit eden başlıca unsurlar olarak algılandığını ortaya koydu.

Başta Avrupa ve ABD olmak üzere 18 ülkede DEAŞ en büyük tehdit olarak görülüyor. Öncelikle Güney Amerika ve Afrika ülkelerinde başlıca endişe kaynağı sayılan iklim değişikliğini en büyük tehlike olarak gören ülkelerin başında, yüzde 89’la İspanya geliyor.

Ankete göre Almanların yüzde 77’si, DEAŞ’ın güvenliği tehdit eden en büyük tehlike olduğu görüşünde. İkinci sırada yüzde 66’lık oranla siber saldırılar, üçüncü sırada ise yüzde 63 oranıyla iklim değişikliği geliyor.

Tehdit sıralaması ülkelere göre farklılık gösteriyor. Buna göre Türkiye’deki tehdit algısı dünya ortalamasından farklı. Ankete göre Türklerin yüzde 72’si, ABD politikalarını en büyük tehdit olarak görüyor. PEW yetkilileri, güvenlik endişesiyle DEAŞ’ı Türkiye’de ‘tehdit unsurları’ arasına almadıklarını ifade etti. Araştırmaya göre Yunanların yüzde 88’ini ise en çok dünya ekonomisinin durumu endişelendiriyor. Polonyalı ve Macarların üçte ikisi mülteci akınını endişe kaynağı olarak görüyor.

Haberin Devamı