Gazete Vatan Logo

Türkler’i almayan fuar Türkiye’yi üsse çevirdi

1990’lı yıllarda Türk tekstil şirketlerini Paris’teki fuara kabul etmeyen Premier Vision, Türkiye’ye ofis kurmakla kalmadı, fuarı Türkiye’ye getirdi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek fuarın hedefi ise Türkiye’yi Ortadoğu ve Doğu Avrupa’nın moda platformu haline getirmek.

Türkler’i almayan fuar Türkiye’yi üsse çevirdi

Premier Vision, Türk tekstil firmalarının geçmişinde ilginç bir yer tutar. 1990’lı yıllarda “Premiere Vision’a katılmak”, Türk tekstil firmaları için adeta önemli bir mücadeleyi temsil ediyordu. Fuara Türk şirketleri kabul edilmiyor, Türk şirketleri de otel lobilerinde alternatif sergiler düzenliyordu. Karakolluk durumlar bile oldu... Ben de meslek hayatımda defalarca “Türkler’in alınmadığı fuar” diye bu konuda haberler yazdım. Bugün geldiğimiz noktada ise Türk şirketleri Premier Vision’a en yüksek katılımı sağlamakla kalmadı, fuar Türkiye’ye geldi. Bu yıl 21-23 Ekim tarihleri arasında, CNR Expo’da üçüncüsü düzenlenecek olan fuarın hedefi ise Türkiye’yi Ortadoğu ve Doğu Avrupa’nın moda platformu haline getirmek.


Başarıyı yakaladı


Premiere Vision İstanbul’un önemli bir başarı yakaladığını belirten Premiere Vision CEO’su Philippe Pasquet, “Premiere Vision İstanbul’u düzenlemeye başladığımız Ekim 2014’den itibaren hedefimiz, bu fuarı Türkiye, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’nın moda platformu haline getirmekti. Bölgenin başlıca tekstil pazarlarına yakınlığı sayesinde Premiere Vision İstanbul Bulgaristan, Romanya, Rusya, İran, Yunanistan ve Körfez ülkelerinden 7 bin 500’e yakın seçkin ve kalifiye ziyaretçiyi ağırladı. Fuarda sunulan ürün yelpazesinin çeşitliliği, Türk ve uluslararası katılımcıların homojen dağılımı, fuarın konumu ve elbette markamızın bilinirlik ve güvenilirliği, bu başarının temel öğeleri” diye konuştu.

Haberin Devamı


Katılımcı yüzde 5 arttı


Bu arada Pasquet’nin verdiği bilgiye göre, Premiere Vision İstanbul’a katılımcı sayısı bu yıl yüzde 5 arttı. Fuarda 15 ülkeden 161 tekstil üreticisi, yeni sezon ürünlerini tanıtacak. Fuarda temsil edilen ülkeler Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Çin, Fas, Fransa, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İtalya, Litvanya, Pakistan, Portekiz ve Romanya olacak. Fuarın marka elçisi ve kampanya yüzü Arzu Kaprol, hava ve ısı değişimlerine göre farklı özellikler gösteren yüksek teknoloji ürünü ‘akıllı ceket’i ve özel bir koleksiyonla fuarda yer alırken, yeni sezon trendleri de Paris’ten gelen uzman moda ekibi tarafından paylaşılacak.

Haberin Devamı


Marka elçisi Arzu Kaprol

DÜNYADAKİ tüm Premiere Vision fuarlarında aynı anda başlatılan Marka Elçiliği ve Kampanya Yüzü programı doğrultusunda, İstanbul’daki fuarın marka elçisi Arzu Kaprol oldu. Arzu Kaprol’ün, yeni teknolojiler ve bunların geleceğin modası üzerindeki etkilerine ithaf ettiği “Yaşamın Kaynağı” koleksiyonu orijnal bir sunumla yer alacak. Arzu Kaprol tarafından tasarlanan, mevsimsel hava ve ısı değişimlerine göre farklı özellikler gösteren, yüksek teknoloji ürünü “akıllı ceket” de burada tanıtılacak. Konuyla ilgili konuşan Kaprol, “Premiere Vision, ben ve diğer moda tasarımcıları için her zaman çok önemli bir ilham kaynağı oldu. Uzun yıllardır Premiere Vision’u ziyaret eden uluslararası bir moda tasarımcısı olarak, bu projenin bir parçası olmaktan dolayı gurur ve heyecan duyuyorum” dedi.

Yeni trendler sergilenecek

PREMIERE Vision Istanbul’da profesyonellerin merakla beklediği sezona ilişkin trend bilgileri Trend Alanı’nda olacak. Premiere Vision İstanbul’daki bir diğer çarpıcı yenilik ise sezonun ana renklerinin çok daha büyük bir formatla fuarda yer alıyor olması. Sezonun ana renkleri Color Bar’da olacak.

Haberin Devamı